Manojlović (DS): Beogradu treba metro za građane, a ne najskuplji metro na svetu 1Foto: Demokratska Stranka

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je da se u Skupštini grada Beograda danas predstavlja projekat metroa Srpske napredne stranke (SNS), a ne projekat metroa koji je u interesu građana, i da zato očigledno nije poželjno, niti dozvoljeno da se u Skupštini čuje glas građana, saopšteno je iz DS.

Potvrdu da je situacija takva, smatra potpredsednica demokrata, dalo je i obezbeđenje koje je sprečilo i stručnu javnost, i odbornike, i građane koji su došli na javnu raspravu, da uđu u Skupštinu grada i da postave pitanje zašto se gradi najskuplji metro na svetu.

„Metro je čak tri puta skuplji od onog koji je projektovan 2011. godine. Zašto? Zašto se gradi metro pored reke, ako niko u svetu to ne radi? Zašto je važno da metro prođe pored tržnog centra Galerija ili Beograda na vodi i da se gradi u onom delu grada gde je gradnja zabranjena“, upitala je Manojlović ispred Skupštine grada Beograda.

Predstavnici DS došli su danas ispred Skupštine grada Beograda sa planom i programom „kako da se odlučivanje vrati tamo gde je mu je i mesto, i kako da se saobraćaj reguliše u najboljem interesu ljudi koji žive i rade u Beogradu“.

„Kada konačno smenimo ovu mafijašku i korumpiranu vlast, a od nas zavisi koliko brzo će se to desiti, zajedničkim snagama sa građanima i strukom ćemo zaustaviti ovu besmislicu i vratiti u zakonske okvire i raspisati tendere“, rekla je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari