POKS: Podrška promeni imena beogradskih ulica, odavno smo predlagali Blagoja Jovоvića 1Foto: POKS

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravio je odluku Skupštine Grada Beograda da jedna od prestoničkih ulica dobije ime po Blagoju Jovoviću.

Pokret podseća da je pre dve od gradskih vlasti tražio isto, a smatraju i neosnovanim kritike koje su usledile nakon najave da će imena najmanje 15 ulica u Beogradu, koje nose naziv po toponimima iz bivše Jugoslavije, biti zamenjena.

„Ne postoji baš ništa sporno u takvoj odluci jer je Blagoje Jovović bio samo izvršilac pravosnažne smrtne presude koju je sud Kraljevine Jugoslavije i Republike Francuske izrekao 1934. godine na suđenju Anti Paveliću u odsustvu, zbog organizovanja ubistva Kralja Aleksandra I Karađorđevića“, poručuju iz POKS-a.

Potpredsednik POKS-a i unuk Dragoljuba Mihailovića, Vojislav Mihailović, tvrdi da oni koji se protive ovakvoj odluci Grada Beograda nisu u pravu ni po kom osnovu.

„Oni koji danas odluku o dodeli ulice Jovoviću kritikuju jer njegov čin nije „pravno utemeljen“, trudeći se da zaštite pravo najvećeg zločinca nad našim narodom otkad je sveta i veka, nisu u pravu čak ni sa pravnog aspekta, jer je Pavelić pravosnažno osuđen na smrt od strane dve države“, izjavio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari