Mila Popović: Loše stvari u Beogradu će prestati da se dešavaju kada se raspišu izbori 1Printskrin Fejsbuk nalog SSP

Mila Popović, šef odborničke grupe Ujedinjeni (SSP, PzP, PSG, Sloga) u Skupštini Beograda, uoči sednice gradskog parlamenta ocenila je da što pre budu raspisani izbori u glavnom gradu to će pre da prestanu da se dešavaju loše stvari u prestonici.

Mila Popović je ocenila da je sadašnja vlast na čelu sa gradonačelnikom iz SNS Aleksandrom Šapićem nelegitimna i da se između svake sednice Skupštine otkrije neko njegovo novo „kršenje zakona“.

Popović je nabrojila afere koje su se otvorile u javnosti, u „ovih 56 dana“ od poslednje sednice Skupštine grada, pomenuvši otkriće istraživačkog portala BIRN o nelegalnom ozakonjenju preko trista objekata, kao i otkriće istog portala o Šapićevoj kupovini vile u Italiji, te o nelegalnoj dogradnji njegove kuće u Beogradu.

Posebno se osvrnula na problem zagađenja vazduha, na gužve u gradu, nedostatak parkinga, i na radove sa preslaganjem kocki, koji su ranije maltretirali građane na Tru Republike, a sada na Savskom trgu.

Mi danas pošto će se oni na ovoj sednici baviti samo sobom, želimo da predložimo da se pod hitno formira radna grupa koja će hitno da ispita sva nelegalna ozakonjenja u gradu, zatim da dobijemo preciznu informaciju o ad hok premeštanju zoo vrta, jer ne može jedan čovek da donese takvu odluku, mora da se vidi da li je to najbolje rešenje za građane i za životinje u zoo vrtu,  navela je Popović.

Dodala je i da će njena odbornička grupa predložiti da se osnuju dnevni centri za lice sa demencijom, i da se za starija lica kojima treba podrška, zatim da će zatražiti  da se pod hitno obezbede prečišćivači vazduha u vrtićima i zabrani prodaja štetnog uglja. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari