Milion evra za uklanjanje grafita: Vesić apelovao na građane da čuvaju prestonicu pa pokazao kako se grafiti čiste 1Foto: Beoinfo

„Grad Beograd samo ove godine izdvojio oko milion evra za uklanjanje grafita sa beogradskih ulica“, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je danas prisustvovao mašinskom uklanjanju grafita u podzemnom prolazu na Zelenom vencu.

„Nažalost, za taj iznos smo mogli da izgradimo pola vrtića, odnosno za dve godine smo izgubili jedan vrtić. Poruka svim građankama i građanima je da ne pišu grafite i da čuvaju prestonicu. Na taj način ćemo uštedeti novac, a naš grad će biti lepši“, poručio je Vesić, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

On je rekao da su obezbeđenje nove mašine za uklanjanje grafita, kao i antigrafit boja koja onemogućava ispisivanje novih. Vesić je i sam demonstrirao kako se čiste grafiti ovim mašinama.

Milion evra za uklanjanje grafita: Vesić apelovao na građane da čuvaju prestonicu pa pokazao kako se grafiti čiste 2
Foto: Beoinfo

„Izmenjeni su propisi, tako da sada svi investitori imaju obavezu da do dva metra visine na fasadama imaju antigrafit boju koja omogućava da se svaki sledeći grafit ukloni običnom vodom“, kazao je Vesić.

Kada je reč o rekonstrukciji podzemnog prolaza na Zelenom vencu, Vesić je najavio njegovu rekonstrukciju odmah po završetku podzemnog prolaza na Terazijama.

Događaju je prisustvovao sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Beograd-put”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari