MUP: Policija ne štiti mural Ratka Mladića, već štiti javni red i mir 1Foto: J. Diković

Policija ne štiti mural već štiti javni red i mir i kontroliše sprovođenje zabrane okupljanja. U tom cilju se vrši legitimisanje svih lica, bez obzira na njihov odnos prema muralu generala Ratka Mladića, istaknuto je u saopštenju iz MUP-a.

Portal Nova.rs i drugi mediji sa političkim interesima i ciljevima njihovih vlasnika još jednom lažu i napadaju MUP, navedeno je u saopštenju.

Kako je još navedeno, procene PU za grad Beograd i naređenje ministra Vulina „su se pokazale ispravnom i zabranom svih skupova očuvan je javni red i mir“.

„Mnogo je onih koji bi da iz Beograda stižu slike razbijenih srpskih glava, na Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. MUP je svojim delovanjem striktno poštujući zakon tu sliku sprečio“, zaključeno je u saopštenju.

Podsećamo, aktivistkinje za ljudska prava Aida Ćorović i Jelena Jaćimović privedene su danas i odvedene u nepoznatom pravcu nakon što su bacile jaja na mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u centru Beograda. Privele su ih osobe u civilu, koje se tom prilikom nisu identifikovale kao službena lica, i upotrebile prekomernu fizičku silu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari