Na dočeku odbojkašica trubački orkestar i dečiji hor 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Dolazak zlatnih odbojkašica na Aerodrom „Nikola Tesla” očekuje se oko 19.25, a ispred Starog dvora trebalo bi da budu oko 20.45, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić u emisiji „150 minuta” na TV „Prva”.

Dočekaćemo ih ministar Udovičić i ja sa saradnicima, nakon čega će odbojkašice doći na balkon i zajedno ćemo proslaviti njihov uspeh. Sa nama će biti Dejan Petrović sa svojim trubačkim orkestrom, kao i dečiji hor „Čarolija”. Tako ćemo imali svečanu proslavu na kojoj ćemo pokazati našim odbojkašicama koliko nam znači njihov uspeh i koliko smo srećni zbog njih – kazao je gradonačelnik Beograda.

Na pitanje novinarke da li je gledao utakmicu, Radojičić ističe da je lako gledati i diviti se uspehu odbojkašica.

Lako je gledati utakmicu, a onda u teškim trenucima otići do kuhinje ili pogledati kroz prozor. Ali odbojkašice su u svim tim trenucima kada je bilo najteže, bile najjače – navodi on.

On je istakao da ima odličnu saradnju sa srpskim odbojkašicama još iz perioda kada je bio direktor Univerzitetske dečje klinike Tiršova i ukazao da su one pre svega dobri ljudi.

Imam dobre kontakte sa njima još iz Tiršove klinike. One su uvek bile vrlo humane. Donosile su trofeje, delile svoje lepe trenutke sa bolesnom decom i najtežim pacijentima tako da ih još iz to vremena pamtim kao sjajne ljude – kaže Radojičić.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić podsetio je danas u programu RTS-a da su u toku pripreme za doček zlatnih odbojkašica i pozvao sve sugrađane da večeras ispred Starog dvora pozdrave šampionke Evrope.

Još jednom su nas učinile ponosnim i čestitam im u ime svih Beograđana. Verujem da će plato večeras biti pun građana Beograda i Srbije, koji će doći da zajednički proslavimo ovaj veliki uspeh. Mi se uvek identifikujemo sa njihovim uspesima, a one ga nesebično dele sa nama i mi smo srećni što osvajanje evropskog odbojkaškog vrha možemo zajednički da proslavimo – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari