Na Košutnjaku organizovan izlet za beskućnike 1Foto: Beoinfo, Sekretarijat za informisanje grada Beograda

Izlet za beskućnike koji borave u Prihvatilištu za stara i odrasla lica organizovan je danas na Košutnjaku, a gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević najavila je da će se i u narednom periodu organizovati ovakvi jednodnevni izleti, odnosno zajednička druženja.

Planirano je da tokom izleta obiđu Hajdučku česmu, trim-stazu, a nakon toga će otići i na sladoled, navodi se u saopštenju.

Stanisavljevićeva je rekla da su beskućnici izrazili želju da posete pozorište, zoološki vrt i brojne manifestacije, te da će se Grad Beograd potruditi da to i realizuje u narednom periodu.

– Moramo da pokažemo solidarnost prema licima koja žive bez krova nad glavom. Ova lica su jednaka kao i svi drugi građani a ovim organizovanim aktivnostima pokazujemo da uvek možemo više da uradimo za njih – istakla je Nataša Stanisavljević tokom izleta na Košutnjaku.

Ona je dodala da Sekretarijat za socijalnu zaštitu organizovanjem ovakvih aktivnosti nastoji da pruži podršku Prihvatilištu za stara i odrasla lica.

Navela je da će se jednodnevni izleti i u narednom periodu organizovati u skladu sa preporukom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prema kojoj je važno da korisnici ustanova socijalne zaštite mogu da izlaze na takve izlete, socijalizuju se i provode vreme u prirodi.

Direktorka Prihvatilišta za stara i odrasla lica Nevenka Nikić Simatković rekla je da u prihvatilištu trenutno boravi 60 beskućnika, a da se po zakonu zadržavaju do šest meseci.

– Mnogi od njih su od početka epidemiološke situacije našli smeštaj u nekim od domova ili specijalizovanim ustanovama, neki su samoinicijativno napustili prihvatilište, a mi se trudimo da oni nastave da žive u normalnim životnim uslovima nakon boravka u prihvatilištu – istakla je Simatkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari