Na više mesta u gradu najavljeni radovi: Koje linije će saobraćati izmenjenom trasom i kuda? 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Sekretarijat za javni prevoz Beograda najavio je danas izmene u javnom prevozu koje će biti na snazi narednih dana zbog izvođenja radova.

Kako se navodi, tokom radova na popravci trolejbuske kontaktne mreže u zoni okretnice „Banjica 2”, od 10. juna, od 1 sat do 12. juna, do 3:30 doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

U tom periodu trolejbuske linije 40 i 41 saobraćaće skraćeno do stare okretnice „Banjica”, dok se privremena autobuska linija 41A uspostavlja na relaciji Banjica – Banjica 2.

Režim rada prevoza je izmenjen i zbog izvođenja radova u zoni raskrsnice Karađorđeve ulice i Zemunskog puta.

Izmene će trajati od 10. juna, od 00:30 sati do 12. juna, do 3:30.

Tramvajske linije 7 i 9 u smeru ka Bloku 45 će saobraćati ulicama Nemanjinom, Savskom, petljom „Radnička”, zatim preko Mosta na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovnim trasama.

Vozila sa linija 78 i 83 i minibus linija A1 i E1 će u smeru ka Novom Beogradu saobraćati Zemunskim putem, pri čemu se uspostavlja privremeno autobusko stajalište za linije 78, 83 i E1 u Ulici zemunski put, u visini tramvajskog stajališta gledano u smeru ka Novom Beogradu, navodi se u saopštenju.

Javni prevoz funkcionisaće u izmenjenom režimu biće i zbog izvođenja radova na toplovodnoj mreži u ulicama Velizara Kosanovića, Mis Irbijevoj i Kovačevoj na Voždovcu.

Radovi će se izvoditi po fazama koji podrazumevaju zatvaranje desne kolovozne trake u Mis Irbijevoj, u zoni raskrsnice sa Ulicom dr Velizara Kosanovića, zbog čega će Mis Irbijeva biti jednosmerna od raskrsnice sa Dr Velizara Kosanovića ka Ulici Vojislava Ilića od 9. do 13. juna.

Tokom tih radova, vozila sa linije 20 će u oba smera saobraćati ulicama Vojislava Ilića, Ustaničkom i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 21A će u smeru ka Učiteljskom naselju saobraćati ulicama Vojislava Ilića, Ustaničkom, Mirka Sandića, Virpazarskom, Pljevaljskom, Dr Velizara Kosanovića do okretnice „Učiteljsko naselje”, dok će u smeru ka Trgu Slavija saobraćati redovnom trasom.

Vozila javnog linijskog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, navodi se u saopštenju.

Sledeća faza radova podrazumeva zauzeće dela desne saobraćajne trake Ulice Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom Dr Velizara Kosanovića gledano u smeru ka Ulici Vojislava Ilića, od 14. do 18. juna.

Vozila sa linije 21A će u smeru ka Trgu Slavija biti preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima.

Tokom ove faze radova privremeno se izmešta stajalište Dr Velizara Kosanovića za smer ka Trgu Slavija na oko 30 metara posle redovne pozicije, kod prvog narednog ED stuba.

Poslednja faza radova podrazumeva zauzeće dela desne saobraćajne trake Ulice Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom dr Velizara Kosanovića gledano u smeru ka Ulici Vojislava Ilića, od 19. do 25. juna.

Vozila sa linije 21A će u smeru ka Trgu Slavija biti preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima.

Stajalište Dr Velizara Kosanovića se u ovoj fazi vraća na svoju redovnu poziciju, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari