Narodna stranka: Privatizuju Institut Jaroslav Černi da obezbede saglasnost za projekte vlasti 1Foto: Logo

Narodna stranka ocenila je danas da se najavljenom privatizacijom Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ stvara „prohodnost za davanje ‘vodnih uslova’, mišljenja i saglasnosti na sve projekte vlasti od Beograda na vodi do vodoizvorišta Makiš“.

Reagujući na najavu da kompanija Milenijum tim planira da privatizuje taj institut, potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je da bi time bila „ugrožena mogućnost da kao država imamo stručnu instituciju, koja će odluke donositi nezavisno i objektivno, bez političkih i poslovnih pritisaka“.

„Za Novi Sad je ovakav razvoj događaja poražavajući jer trenutno ‘Jaroslav Černi’ za potrebe grada radi ‘Dopunu hidrološke analize’ koja će potvrditi ili osporiti nameru gradskih vlasti da grade ‘Novi sad na vodi’ u koritu Dunava“, naveo je Novaković a prenela Narodna stranka.

Najavio je „aktivno suprotstavljanje“ svakom stručnom mišljenju koje u vezi tog projekta „ugrožava javni interes građana Novog Sada“.

„Obale Dunava branićemo fizički. Spremni smo na borbu do kraja. ‘Novi Sad na vodi’ ne sme i neće proći“, naveo je potpredsednik Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari