Narodna stranka: Vlast natovarila Beograđanima da plaćaju i čišćenje đubreta sa splavova 1Foto: Miroslav Dragojević

Potpredsednica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković izjavila je danas da gradska vlast u Beogradu namerava da čišćenje otpada oko splavova na Savi i Dunavu poveri privatnoj firmi koja će biti plaćena iz gradskog budžeta, što znači da će Beograđani plaćati privatnoj firmi da čisti đubre za koje su odgovorni vlasnici privatnih objekata.

„Do danas su higijenu oko objekata održavali njihovi vlasnici i umesto da oni budu kažnjavani zbog loše higijene oko splavova i da novac od tih kazni ide u gradski budžet, sada će Beograđani plaćati privatnog operatora da čisti otpad sa splavova i plastične boce, šiblje i granje“, rekla je Lipovac Tanasković novinarima ispred Skupštine Srbije, gde je održana sednica gradskog parlamenta.

Ona je istakla da taj „posao miriše na korupciju“ i da je pitanje čija će firma čistiti oko splavova i koliko će za to novca biti izdvojeno iz budžeta, i dodala da je reč o „sumnjivoj odluci o plutajućim objektima na teritoriji Beograda“, koja je na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Beograda.

Potpredsednica Narodne stranke je podsetila da splavovi, prema ranijoj odluci gradske vlasti, mogu da budu postavljeni na najviše 25 odsto dužine obale, što znači da je na dva kilometra savskog nasipa u Novom Beogradu mogao da bude postavljen 21 splav, dok ih danas tamo ima više od 100.

„U Beogradu od 500 postavljenih splavova, samo 133 ima ‘plutajuću dozvolu’, što znači da je većina splavova nelegalna, a time i nebezbedna“, rekla je Lipovac Tanasković, koja je i predsednica odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda.

Lipovac Tanasković je istakla da je Narodna stranka više puta ukazala da je broj nelegalnih splavova naglo povećan u poslednje četiri godine i da je reč o krivičnim delima protiv opšte sigurnosti.

„Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je da opština nije nadležna za splavove. Šapić je kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda i postavlja se pitanje kako bi on vodio Beograd ako nije poštovao zakon kao predsednik opštine“, rekla je ona.

Potpredsednica Narodne stranke je dodala da će vlast SNS-a u Beogradu ući u istoriju kao „najnesposobnija“ gradska vlast.

„Nisu ispunili obećanja da će izgraditi dva mosta u Beogradu, tunel ispod savske padine, vodovodnu mrežu Makiš-Mladenovac, kanalizaciju na levoj obali Dunava, kliniku u Tiršovoj, filharmoniju, operu… Obećali su železničku i autobusku stanicu, ali od toga do danas nema ništa“, rekla je ona.

Ocenila je da Šapić „ne stoji dobro i da je izgubio mnogo glasača na Novom Beogradu“.

„SNS nema dobrog kandidata koji može da vodi Beograd. Beograd je prethodne četiri godine vodio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a građani su retko viđali gradonačelnika Zorana Radojičića. Beograđani su ogorčeni zbog toga i to će kazniti na izborima 3. aprila“, zaključila je Lipovac Tanasković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari