Ne davimo Beograd: Linijski park prikriva veliku privatizaciju obale 1Foto: Printscreen/Facebook/Ne davimo Beograd

Aktivisti pokreta „Ne davimo Beograd“ najavili su da će u subotu razgovarati sa građanima o štetnim posledicama projekta „Linijski park“ kojim se, kako su naveli, prikriva velika privatizacija obala i izgradnja komercijalnih objekata na zaštićenim površinama.

„Iza najavljene izgradnje ‘Linijskog parka’ krije se opasan projekat izgradnje više stotina hiljada kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora i komercijalnih sadržaja na Starom gradu i Paliluli koji našu reku i priobalni pojas pretvaraju u još jedan izvor prihoda bahatih investitora i korumpirane vlasti“, naveo je pokret.

Pitaju nadležne kako izgradnja preko 200 hiljada kvadratnih metara komercijalnog prostora, samo u marini Dorćol, može da nosi u imenu reč „park“, osim ako se ne pokušava sakriti upravo činjenica da će obala Dunava biti zatrpana objektima i zgradama.

Opštinske grupe poketa Ne davimo Beograd sa Starog grada i Palilule pokrenule su i peticiju građana koji žele da daju podršku očuvanju obala kao javnog dobra dostupnog svima i protive se projektu Linijskog parka.

Razgovor sa građanima najavljen je za subotu kod Spomenika braniocima Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.