Ne davimo Beograd pokrenuo onlajn peticiju protiv zatvaranja stanice Vukov spomenik 1Foto: Jelena Diković/Danas

 

Dobrica Veselinović, jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd, obavestio je zainteresovanu javnost da je ovaj pokret pokrenuo peticiju za sprečavanje zatvaranja železničke stanice Vukov spomenik na 500 dana.

On je na svom Tviter nalogi napisao da je pokrenuta onlajn peticija i pozvao na potpisivanje, kao i da je ljudi podele na mrežama i pozovu svoje prijatelje, kolege i komšije da je potpišu.

Na pitanje da li je ikada išta bilo od neke onlajn peticije, Veselinović je odgovorio da se od ponedeljka spremaju nove akcije.

Do objavljivanja ovohg teksta peticiju je potpisalo 266 ljudi.

U peticiji se navodi: „Mi, dole potpisani građani, zahtevamo da se omogući nesmetano funkcionisanje železničke stanice Vukov spomenik i da se ne dozvoli njeno potpuno zatvaranje na čak 500 dana zbog rekonstrukcije pokretnih stepenica! Zahtevamo od preduzeća Infrastruktura železnice da pronađe alternativno rešenje i omogući da hiljade građana svakodnevno koriste ovu stranicu i tokom rekonstrukcije stepenica“.

Kako se navodi, „BG voz predstavlja dobru, održivu alternativu privatnom automobilu, zbog veće pouzdanosti i tačnosti, jer voz nije zavisan od saobraćajne mreže i ne zaglavljuje u gradskim gužvama. Pogotovu je on odlična vezu Batajnice, Ovče, Zemuna, Novog Beograda, kao i Resnika, Lazarevca i Mladenovca sa centrom Beograda, fakultetima i radnim mestima. Podelite ovu peticiju i pozovite svoje prijatelje, kolege, komšije i sve one koji žele da Beograd postane dobar grad za sve, da je podrže.Svi potpisnici ove peticije biće obaveštavani i pozvani na akcije za očuvanje javnih i prirodnih dobara širom našeg grada“.

Podsetimo, železnička stanica Vukov spomenik u Beogradu biće zatvorena od 9. maja zbog radova na zameni velikih tunelskih eskalatora, a planirano je da radovi traju 72 nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari