Ne davimo Beograd: Rešenja predviđena planom šinskih sistema zaobilaze potrebe građana

Ostavite komentar


  1. Bilo bi dobro da iza ovih tvrdnji stoji neko stručan ali kako se to ne navodi verovatno su ovo samo komentari neupućenih mrzitelja Vesića.Zaista je neozbiljno a potpuni je promašaj lista DANAS što ovakve gluposti šta,pa i ti,e svoj ionako,urušenimugled urušava.Samo nastavite,idu izbori pa menjajte.

  2. Vlasti pre ove nisu ni pomišljale o gradnji metroa, već su to koristile samo kao predizborne laži. Nadam se da ova ne radi to isto, pa pa neka grade trase kakve hoće. Sa druge strane, iako ima nekih opravdanih zamerki, moje mišljenje je da i nove trase nisu loše. Linije autobusa iz Železnika i Sremčice to potvđuju. Što se tiče toga da ide kroz trenutno nenaseljena područja, uzmite u obzir da je ovo ipak Srbija i da prva linija neće biti završena pre 2030, ma šta pričali. Ovakva linija može povećati vrednost tog zemljišta, pa samim tim i prihod grada koji se može uložiti u nove linnije metroa. Sa starim trasama se to ne bi desilo u tolikoj meri. Jedna od zamerki je da se drugom. Linijom ne može doći do centra bez presedanja. U svakom gradu koji ima metro postoje takve linije, pa ne vidim šta je tu sporno. Svakako, Beogradu ne treba više od 3 linije koje će spajati dalje delove grada, gde neke mogu imati više krakova, i 1 kružne linije u užem centru. Nakon toga preurediti linije autobusa i tramvaja tako da potpomažu metro prevoz i sve će biti u redu. Svako ko planira metro trase na osnovu sadašnjih autobuskih linija nije baš pametan.

  3. U pitanju je Rani javni uvid u »Plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, sa elementima detaljne razrade za I fazu prve linije metro sistema« na koji se nadležnima daju mišljenja, a ne primedbe i predlozi. Zatim sledi Javni uvid na koga se onda daju primedbe i predlozi koje rešava Komisija za planove Skupštine grada Beograda, da bi zatim na Javnoj sednici Komisije za planove Skupštine grada Beograda svi koju su dali primedbe i predloge imali mogućnost da te primedbe i predloge detaljno obrazlože. Inače, dosadašnje iskustvo govori da se na prste jedne ruke mogu izbrojati primedbe i predlozi koje je Komisija za planove Skupštine grada Beograda usvojila.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.