Ne davimo Beograd: Vesić obećava smanjenje buke, a radi sasvim suprotno 1Foto:Beta/Emil Vas

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da zamenik gradonačelnika Goran Vesić obećava da će Grad smanjiti nivo buke ali u praksi sprovodi sasvim drugo, navodeći da je, sudeći po broju poruka koje dobija, „jasno da je maltretiranje bukom ozbiljan problem“.

Inicijativa je pozvala građane da joj se obrate za konstulacije na [email protected] ako imaju probleme sa bukom u kraju gde žive i potrebna im je pomoć kako da to nadležnima prijave.

„Merenja nadležnih gradskih službi potvrđuju da se na svim mernim mestima iz godine u godinu očitavaju znatna prekoračenja dozvoljenih nivoa buke u svim opštinama u Beogradu“, navedeno je u saopštenju.

Kao da ovo nije dovoljno, istaknuto je dalje, „poslednjih dana svedoci smo eskalacije problema sa bukom iz kafića i noćnih klubova povodom nove odluke Gradskog štaba za vanredne situacije kojim se produžava radno vreme lokala u stambenim zgradama do jedan sat posle ponoći, te dozvoljava i puštanje muzike od ponoći i radnim danima“.

„Napominjemo da je ova odluka u suprotnosti sa važećom odlukom skupštine Grada o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, i najavljenom borbom protiv buke, te pravljenjem ‘akustičnih zona Beograda’ koje je pompezno najavio Vesiić pre nekoliko dana“, ukazala je Inicijativa.

Takođe se naglašeno da „mesta za zabavu (splavovi, restorani, noćni klubovi) moraju da usklade nivo buke koju proizvode tako da ne ugrožavaju funkcionisanje ljudi koji žive u njihovoj blizini“.

„Potrebno je jednom zauvek obezbediti da pravila o javnom redu važe jednako za sve klubove i kafiće, te osigurati da komunalna milicija i inspekcijski organi grada ne budu korumpirani od strane pojedinih bahatih vlasnika ugostiteljskih objekata“, navela je Inicijativa Ne davimo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari