Nikodijević čestitao sugrađanima Dane Beograda 1Foto: Beta/Beoinfo

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević čestitao je sugrađanima Dane Beograda, praznik kojim se već dugi niz godina svečano obeležava period između dva velika događaja u istoriji Grada.

„Poštovani građani Beograda, danas počinju Dani Beograda. Danas proslavljamo dan kada je slovensko ime Beograda prvi put pomenuto u istorijskim zapisima, a javilo se 16. aprila 878. godine u pismu papa Jovana VIII. Drugi veoma važan datum je dan kada je Knez Mihailo Obrenović dobio od Turaka ključeve grada 19. aprila 1867. godine, čime je Beograd ponovo postao slobodan srpski grad. Svake godine ove vežne datume obeležavamo svečano i sa bogatim kulturnim programima i sadržajima koji plene pažnju Beograđana. Ove godine, usled epidemije korona virusa, nismo u prilici da na taj način obeležimo praznik Grada. Želim da svim Beograđanima čestitam Dane Beograda i da ih ohrabrim i uverim da ćemo, kao i bezbroj puta do sada, pobediti nedaće s kojima se ovaj grad i njegovi građani suočavaju“, poručio je građanima Nikodijević, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada.

On je istrakao da je ponosan na Beograđane koji su veoma solidarni i disciplinovani, koji poštuju mere predostrožnosti, dodajući da je siguran da ćemo zajedno pobediti. Čestitku je završio rečima „Živeo Beograd, živela Srbija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari