Nikodijević: Narednih dana odluka kada će biti sednica na kojoj će biti izabran gradonačelnik 1Foto: FoNet Milica Vučković

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana saopštiti kada će se održati sednica gradskog parlamenta na kojoj će biti izabran gradonačelnik glavnog grada.

Nikodijević je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da je rok za održavanje te sednice 30 dana ali da će de ona održati „mnogo pre toga“.

„Nesumnjivo je da će Aleksandar Šapić biti kandidat Srpske napredne stranke (SNS), s obzirom da je to njihov gradski odbor juče utvrdio i mislim da u četvrtak imaju Predsedništvo“, rekao je on.

Upitan o navodima medija da će sednica biti održana u iduću subotu, on je rekao da takve spekulacije „uglavnom ne budu istinite“.

Govoreći o tome što je predlog da bude ponovo izabran za predsednika gradskog parlamenta podržao i samostalni odbornik Vuk Stanić koji je izabran za odbornika sa liste koalicije NADA, Nikodijević je kazao da bi na to mesto bio izabran i bez glasa Stanića jer SNS i Socijalistička partija Srbije imaju većinu – a da je Stanić „samo ostao dosledan svojoj politici“.

„Da je to uradio neko iz pozicije vlasti, da je drugačije glasao, nazvali bi ga svetionikom demokratije. A ovako se na čoveka baca drvlje i kamenje samo zato što je glasao drugačije i izneo svoj stav šta je njegov prioritet – zaštita ratnih, vojnih veterana i invalida“, rekao je Nikodijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.