Nikodijević otvorio kupališnu sezonu na Adi Ciganliji 1Foto: Beoinfo

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević otvorio je kupališnu sezonu na Adi Ciganliji i istakao da je plava zastava na najvećem beogradskom kupalištu podignuta šestu godinu zaredom, što je dokaz kvaliteta vode i usluga koje se pružaju.

Događaju je prisustvovala načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, kao i v. d. direktora JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić.

Nikodijević je naglasio da je svima u Beogradu početak kupališne sezone na Adi Ciganliji veoma značajan dan.

– Zastava predstavlja priznanje od međunarodne asocijacije za kvalitet vode iz Kopenhagena. To je dokaz kvaliteta vode, bezbednosnih aspekata, ali i adekvatne zaštite životne sredine. Pripreme za letnju sezonu protekle su u najboljem redu, povećan je broj sadržaja, a plaže i prilazni putevi su obnovljeni. Očekuje se specifično leto, sa više od 50 tropskih dana, a budući da je poznato da je poseta Adi u direktnoj vezi sa temperaturom i vremenskim prilikama, očekujemo rekordnu sezonu – rekao je Nikodijević i ukazao na neophodnost adekvatne pripreme kupališne sezone.

On je dodao da je veoma zadovoljan obavljenim pripremama i očekuje da posetioci budu zadovoljni sadržajima koji su obezbeđeni.

– Građani Beograda bi trebalo da znaju da ovde sada postoji više od 70 licenciranih spasilaca, kao i da imamo potpisane ugovore sa Hitnom pomoći, Komunalnom policijom, inspekcijom i MUP-om. Tokom sezone, broj posetilaca po danu ume da bude veći od 100.000, pa ćemo zajedno sa pomenutim službama raditi na obezbeđivanju uslova za normalno funkcionisanje Ade Ciganlije – naglasio je predsednik gradske skupštine.

Nikodijević je dodao da se kvalitet i ispravnost vode mere dva puta nedeljno u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje. Trenutno, kvalitet vode je između prve i druge kategorije, o čemu svedoči bogatstvo biljno-životinjskog sveta zabeleženog na fotografijama izloženim na ulazu u kupalište.

– Iz godine u godinu trudimo se da ovde postoji što više besplatnih sadržaja, a ne bi trebalo zaboraviti ni rekonstrukciju sportskih terena, koja je takođe urađena. Kompletno je renoviran multifunkcionalni teren sa podlogom od tartana, tu su novi tereni za sportove na pesku i turistički brodići, kojima će ljudi moći da se prevezu sa jednog na drugi kraj Ade. Apelujem na građane da se pridržavaju svih pravila koja važe na javnim kupalištima i ukoliko tako bude, siguran sam da ćemo imati sjajnu sezonu – zaključio je Nikodijević.

Robert Đukić zahvalio je gradskim čelnicima na posetima i istakao da je JP „Ada Ciganlija” za početak sezone bilo spremno još pre mesec dana.

– Temperature vode i vazduha potrebne za otvaranje sezone postignute su još pre mesec dana, ali je otvaranje odloženo zbog Evropskog prvenstva u kajaku – rekao je direktor JP „Ada Ciganlija“ i zahvalio građanima na strpljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.