Nikola Jovanović: Radojičić beži od odgovornost za zagađenje u Beogradu 1Nikola Jovanović Foto: CLS

Predsednik Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je danas da zagađenje u Beogradu nema nikakve veze sa klimatskim promenama, već sa neodgovornom i pogrešnom politikom.

Jovanović je rekao da izjava gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića tokom manifestacije „Dani slobode“, da je zagađenje u Beogradu posledica klimatskih promena, predstavlja nedostojan pokušaj da se skine odgovornost sa gradske uprave.

On je ukazao da je Gradska uprava Beograda jedan od najvećih zagađivača vazduha u glavnom gradu, jer se njihove centralne zgrade u ulicama Kraljice Marije broj 1 i 27. marta 43-45 greju na kotlove na mazut, iako je rešenjem Sekretarijata za zaštitu životne sredine naložena zabrana rada tih kotlarnica, jer emituju opasne materije, pre svega sumporne i azotne okside.

Predsednik CLS je naveo i da istu vrstu grejanja koriste i Zavod za zaštitu spomenika kulture, Gradski centar za fizičku kulturu ili Kuća legata, a u sistemu Beogradskih elektrana i dalje postoje tri toplotna izvora na ugalj i devet na mazut, uključujući toplanu Zemun, što znatno doprinosi zagađenju vazduha u prestonici.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.