Nova stranka-Da se struka pita: Šapić da preispita nečinjenje gradskih službi zbog novih poplava 1BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV

Nova stranka – Da se struka pita zatražila je danas od gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da preispita odgovornost za nečinjenje gradskih službi tokom poplava posle kiše u pojedinim delovima grada.

Predsednik beogradskog odbora te stranke Uroš Eleković u saopštenju je naveo da su se dogodile nove poplave samo mesec dana od prethodnih, čije se poseldice još saniraju.

„Niti nas je kiša iznenadila, niti je kriva sudbina, ali ono što Beograđane uvek iz godine u godinu iznenadi je nesposobnost gradskih službi da reše bilo koji problem u gradu“, ocenio je Eleković.

Po njegovim rečima, taj kolaps nastao je zbog „nesposobnosti gradskih čelnika“, kao i zapuštenosti kanalizacionih odvoda i šahtova, loše održavane infrastrukture, drenaža, i „redovnog popločavanja i betoniranja u gradu“.

„Naprednjačka vlast u Beogradu pretvorila se u ‘agenciju za nekretnine’, zanemarujući infrastrukturu bez koje grad ne može da funkcioniše“, kazao je on.

Eleković je zatražio da se ispita šteta koja je nastala usled nemara gradske uprave i da se nakon jasnog utvrđivanja nadoknadi građanima koji su oštećeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari