Nova stranka: U naknadu štete od poplava uvrstiti i naknade za registarske tablice 1Foto: Beta/Branislav Božić (Arhiva)

Beogradski odbor Nove stranke uputio je danas zahtev premijerki Srbije Ani Brnabić i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da se u naknadu štete od poplava uvrste i naknade za registarske tablice automobila građana koje su odnele bujice.

„Naša inicijativa je opravdana, jer to nije nemar vozača, već nadležnih. Ljudi su ostali bez jednog od dokumenata, što registarske tablice i jesu, zbog čega sutra mogu od istih tih pripadnika MUP-a da dobiju kaznu“, navodi se u saopštenju te stranke.

U saopštenju se dodaje da je sve što se dogodilo na levoj obali Dunava bilo očekivano jer ništa nije urađeno na pravljenju kišne i fekalne kanalizacije, kao i na čišćenju postojećih.

Odbor Nove stranke ističe da poplava auto-puta, kakva se ne pamti od kada je Beograd sagrađen, uništeni domovi, kao i pretrpljeni stres kroz koji su Beograđani prošli, jesu posledica „neprofesionalnog, kriminalizovanog i korumpiranog vrha gradske vlasti“.

„To je nešto što nema cenu, pogotovo ne kada se veruje na reč večitom zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, koji je prvo informisao javnost da se ‘ništa strašno ne dešava’, da bi potom ‘obećao da će šteta svima biti nadoknađena'“, dodaju oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari