Nova veza između Zvezdare i Grocke alternativa Smederevskom putu 1Foto: beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednici opština Zvezdara i Grocka Vladan Jeremić i Dragan Pantelić obišli su danas završne radove na izgradnji nove saobraćajnice kojom će biti povezane ove dve opštine.

Vesić je rekao da otkada postoji urbanističko uređenje ovog dela grada, postoji i plan ove ulice, koje do sada praktično nije ni bilo.

– Na predlog građana, kao i opština Grocka i Zvezdara, doneli smo odluku da konačno uredimo ovaj put i povežemo stanovnike ovih opština, tačnije Kaluđericu i Klenak sa Malim Mokrim Lugom. Ova saobraćajnica je duga oko 800 metara, široka šest, a uloženo je oko 40 miliona dinara. Za stanovnike ovog dela grada nova saobraćajnica će mnogo značiti, a mnogi od njih mogu da potvrde da u ovaj deo grada decenijama nije ulagano. Izgradnja saobraćajnice je samo početak budući da će biti postavljeni stubovi javne rasvete, biće obezbeđen javni prevoz, a u narednom periodu i urađeni trotoari i dečje igralište. Trebalo bi da svaki deo grada ima jednake uslove za razvoj i kvalitetan život građana – rekao je Vesić.

On je dodao da će izgradnjom ove saobraćajnice Smederevski put biti manje opterećen saobraćajem.

– Ovo je alternativa Smederevskom putu koji je prilično opterećen, a nema mnogo mogućnosti za proširenje. U tom delu grada očekuje nas postavljanje toplodalekovoda Konjarnik–Vinča zbog čega će Smederevski put biti delimično zatvaran, što je još jedan razlog zbog kojeg će ova ulica biti važna u narednom periodu – naveo je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari