Nove letnje uniforme za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite u Beogradu 1Foto: Beoinfo

Zaposleni iz pet ustanova socijalne zaštite u Beogradu dobiće 1.100 novih letnjih uniformi, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je danas posetila Klub za starije u Svetogorskoj ulici gde je gerontodomaćicama uručila pakete novih letnjih uniformi.

Stanisavljevićeva je pojasnila da je Grad Beograd obezbedio uniforme za zaposlene iz pet ustanova socijalne zaštite, odnosno Gerontološkog centra Beograd, Prihvatilišta za decu, Prihvatilišta za odrasle, Prihvatilišta pri Zvečanskoj i Centra za smeštaj i dnevni boravak dece sa smetnjama u razvoju.

U letnjem kompletu nalaze se majice sa kratkim i dugim rukavima, pantalone, klompe i letnje patike.

– Praktično smo pokrili sve zaposlene sa novim radnim uniformama koje se sastoje od radne obuće i odeće. Konkretno, u Gerontološkom centru je 669 gerontodomaćica dobilo nove radne uniforme. Ovim želimo da dalje unapredimo kvalitet pružanja usluga gerntodomaćica, jer nam je važno da naši zaposleni kada idu na teren imaju udobnu odeću i obuću. Grad Beograd je ove godine izdvojio i četiri miliona dinara kako bi 41 gerontodomaćica stekla pravo na jubilarnu nagradu za 10, 20, 30 i 35 godina rada u ustanovi – rekla je ona a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Nove letnje uniforme za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite u Beogradu 2
Foto: Beoinfo

Kako se navodi u saopštenju, Sekretarijat za socijalnu zaštitu redovno nabavlja radne uniforme za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite, kako za letnju tako i za zimsku sezonu, da bi sva lica angažovana u radu sa korisnicima imala što bolje uslove za rad.

Nove letnje uniforme za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite u Beogradu 3
Foto: Beoinfo

Za ovu namenu, kako se navodi, izdvojeno je 18 miliona dinara, kako bi za potrebe rada zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite bila nabavljena radna odela i uniforme za gerontodomaćice, medicinske sestre, vaspitače, stručne radnike, lekare, kuvarice, spremačice, fizioterapeute i ostale zaposlene.

Stanisavljević je istakla da će prioritet Grada i dalje biti unapređenje sistema vaninstitucionalne zaštite starih lica u Beogradu, razvijanje raznovrsnih servisnih usluga namenjenih našoj najstarijoj populaciji, kontinuirana međusektorska saradnja institucija i ustanova koje se bave zaštitom naše najstarije populacije.

Vršilac dužnosti direktora Gerontološkog centra Beograd dr Srđan Dimitrijević istakao je da Grad iz godine u godinu čini napore da obezbedi što bolji rad gerontodomaćicama.

– Ovo nije samo lep gest već i dobra poslovna saradnja koja se nastavlja iz godine u godinu. Zahvaljujući ljudima iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu, svake godine možemo da se pohvalimo boljom, pristupačnijom, lepšom i jednostavnijom uslugom koju pružamo našim korisnicima. Činimo i činićemo i ubuduće sve da našim sugrađanima život bude lakši i kompletniji – istakao je Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari