Novi bioskop Cineplexx u tržnom centru „Ušće“ svečano je otvoren sinoć pretpremijerom filma „Atomski zdesna“ Srđana Dragojevića. Nakon šest meseci čekanja, filmski program u najmodernijem bioskopu u ovom delu Evrope počeo je specijalnom projekcijom Dragojevićevog ostvarenja za filmske stvaraoce i profesionalce iz kinematografske industrije iz celog sveta.


Nakon pretpremijere publici se poklonio deo glumačke ekipe na čelu sa rediteljem filma Srđanom Dragojevićem.

Bioskop je zvanično otvorio izvršni direktor kompanije Cineplexx Kristof Papusek, a domaćini večeri bili su filmska novinarka i kritičarka Sandra Perović i glumac Viktor Savić.

– Veoma smo ponosni što smo večeras ovde povodom otvaranja najvećeg i najmodernijeg bioskopa u Srbiji. Želim da se zahvalim čitavom MPC timu i Tomasu Viladsenu na poverenju i podršci, bez koje ne bismo mogli da postignemo sve ovo u tako kratkom vremenskom periodu. Kampanjom „Svi idu u bioskop!“ smo želeli da prenesemo poruku da je bioskop mesto za sve generacije i ljude. Bez obzira da li su na repertoaru veliki holivudski blokbasteri ili filmovi domaćih reditelja, bioskop predstavlja savršeno mesto za izlazak i uživanje – rekao je Papusek.

Među gostima su viđeni glumci Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Dragan Vujić Vujke, Vuk Kostić, zatim direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović i predsednik Upravnog odbora Dejan Karaklajić. Takođe, gosti su bili i reditelji Dejan Zečević i Slobodan Šijan, kao i učesnici kampanje „Svi idu u bioskop“.

Oni su uživali u elegantnom enterijeru, udobnim foteljama, savremenim projektorima i zvučnicima novog prostora rezervisanog za sedmu umetnost u TC „Ušće“.

Dugoočekivani bioskop ima 11 digitalizovanih sala opremljenih vrhunskom, RealD 3D tehnologijom i visokim kvalitetom slike i zvuka, sa ukupno 2.137 mesta, među kojima su i VIP sedišta, kao i sedišta za zaljubljene. Za fotelje je odabrana topla crvena boja. Na zidovima u holu, dugom 120 metara, specijalne svetlosne slike prikazuju kultne filmske likove – Džejmsa Bonda, Džejk i Najtiri iz „Avatara“, Džoker Hita Ledžera, Terminatora, Darta Vejdera i Malci iz animiranog filma „Grozan ja“, ali i legendarne junake domaćih ostvarenja „Mi nismo anđeli“ i „Maratonci trče počasni krug“. Bioskopska platna, ukupno 887 kvadratnih metara, postavljena su na sferične ekrane, kako bi se slika jednako videla iz svih delova sale. Za potrebe zvuka sprovedeno je 20 kilometara kablova. Radi savršene akustike zidovi su obloženi sa više od 8.000 metara specijalnog profila, punjenog vunom, a ugrađeno je 210 surround zvučnika i 70 Crown pojačala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari