Novogodišnji dečji karneval i koncert sutra na Trgu republike 1Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

U okviru manifestacije „Beogradska zima” sutra će u 12 sati na Trgu republike biti organizovan Novogodišnji dečji karneval koji će obići sve beogradske opštine i obradovati mališane.

„Manifestacija „Beogradska zima” krenula je 12. decembra, kada je programom u Obrenovcu otpočeo Novogodišnji dečji karavan, i koji će obići sve gradske opštine. A to je samo deo programa za decu i mlade koji je Sekretarijat za kulturu, zajedno sa ustanovama kulture priredio za ovo izdanje „Beogradske zime“, istakla je gradska sekretarka za kultutu Nataša Mihailović.

Istakla je za Beoinfo da će biti realizovan, već tradicionalni program.

„Trg bajki” na trgu ispred Teatra Vuk, kao i na maloj sceni „Kult“, od 15. do 30. decembra. Programi za najmlađe biće organizovani i na Platou ispred zgrade pozorišta Pinokio, a pored velikog klizališta na Ušću biće postavljeno „Božićno seoce“. U okviru programa „Zimska bajka“ koji se realizuje u „Beogradu na vodi“, učestovaće ove godine, po prvi put i naše ustanove kulture sa predstavama za decu, radionicama i drugim kulturnim programima“, najavila je resorna sekretarka.

Takođe je najavila i prednovogodišnji program.

„Ono što je posebno važno i što bih izdvojila je da Sekretarijat za kulturu po prvi put ove godine, zajedno sa svojim ustanovama – muzejima, bibliotekama, pozorištima, kulturnim centrima, Zavodom za zaštitu spomenika kulture i ostalima, organizuje prednovogodišnji program, čija će finalna dešavanja biti održana 28, 29. i 30. decembra. U ta tri dana sve ustanove kulture biće otvorene za sugrađane i goste grada, koji će po prvi put imati priliku da uživaju u kulturnim i umetničkim sadržajima koje su ustanove pripremile. Posebno bih izdvojila koncerte džez i klasične muzike ispred Kulturnog centra Beograda, programe u Biblioteci grada Beograda, kao i u legatima, veliku izložbu Muzeja grada Beograda na otvorenom na Trgu Republike, kao i prodajnu izložbu u Salonu Muzeja grada Beograda, sa velikim novogodišnjim popustima i prigodnim poklonima“ zaključila je Mihailović.

Karnevalska povorka okupiće se ispred Bibilioteke Grada Beograda i krenuće u karnevalsku šetnju duž Knez Mihailove ulice. U povorci će biti deca – polaznici Predškolske ustanove Dečji dani na Starom Gradu, a pratiće ih deset Deda Mrazova.

Deca u karnevalskoj koloni biće opremljena praporcima, kostimima, pelerinama i kapama u novogodišnjem tonu i tokom šetnje zvonima praporaca pozdravljaće prolaznike. Na Trgu republike, gde će se završiti karnevalska povorka, biće održan mini-koncert dečjeg hora sa novogodišnjim pesmama, a na bini će biti i Deda Mrazovi sa novogodišnjom porukom za decu. Istog dana biće održan i svečani koncert povodom paljenja rasvete na novogodišnjoj jelki na Trgu republike.

Poznati glumci i pevači, učesnici DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće u novogodišnjoj atmosferi pevaće za decu i roditelje najpoznatije dečje hitove, a pratiće ih dečji horovi Hor DKCB i Hor „Čarolija”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari