Obeležavanja Međunarodnog dana vatrogasaca 1

Pripadnici Sektora za vanredne situacije povodom obeležavanja Međunarodnog dana vatrogasaca u Vatrogasno – spasilačkoj brigadi Beograd bili su domaćini mališanima iz vrtića „Trešnjober“.

Oni su mališanima kroz niz vežbi edukativnog karaktera približili zanimanje vatrogasaca i upoznali ih sa bezbednim ponašanjem u slučaju požara, navodi se u saopštenju za medije.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Goran Nikolić čestitao je vatrogascima njihov dan i istakao da su vatrogasci – spasioci u Srbiji prethodne godine spasili oko 1.800 ljudi, a od početka ove godine više od 350.

„Vatrogasci su uvek spremni da reaguju, 24 sata 365 dana u godini. Osim gašenja požara vatrogasci – spasioci intervenišu i u slučajevima saobraćajnih nezgoda, hemijskih akcidenata, poplavama i ruševinama“, naveo je Nikolić, saopšteno je.

On je istakao da su vatrogasci spasioci odučili da današnji dan obeleže sa mališanima.

„To nije samo aktivnost za današnji dan. Mi redovno tokom cele godine radimo sa mališanima iz vrtića i osnovcima na edukaciji“, rekao je Nikolić.

Komandant Vatrogasno – spasilačke brigade Beograd Mile Jovičić zahvalio se svim vatrogascima spasiocima na doprinosu, koji dugi niz godina unazad, daju u zaštiti života i imovine građana Republike Srbije.

„Posao vatrogasaca spasilaca je veoma težak i odgovoran. Uvek smo spremni na  izazove i tu smo da pružimo neophodnu pomoć građanima u nevolji“, rekao je Jovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari