Obeležen Međunarodni dan porodice 1Foto: Beoinfo

Povodom Međunarodnog dana porodice, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je danas manifestaciji koja se tradicionalno obeležava u Prihvatilištu za decu.

Ona je istakla da Grad Beograd u sklopu delatnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu najdirektnije pruža podršku očuvanju porodice, naročito porodice koja se, usled negativnih socijalnih indikacija, nalazi u riziku, prenosi se u saopštenju Beoinfo.

–Ovo je veoma važna godina za Prihvatilište za decu, jer će ustanova posle skoro 20 godina biti preseljena u novi prostor od 1.700 kvadratnih metara u Ulici Živka Davidovića. Novi prostor će biti znatno većeg kapaciteta, čime će se obezbediti uslovi za kvalitetniji rad zaposlenih u ustanovi i naravno neuporedivo bolji uslovi za boravak korisnika – istakla je Stanisavljević i najavila otvaranje nove zgrade u septembru.

Ona je dodala da će Grad nastojati da i dalje na najadekvatniji način odgovora na potrebe dece i mladih iz ovih osetljivih kategorija.

–Upravo je naša odgovornost da pružimo podršku deci bez roditeljskog staranja kao i porodicama koje su socijalno ugrožene kroz razvoj sistema obrazovanja, zdravlja, pravosuđa, socijalne zaštite i zaštite od nasilja – istakla je resorna sekratarka, saopšteno je.

Ona se zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova i svim gradskim službama koje su danas podržale ovaj događaj, kao i svima koji rade u Prihvatilištu.

U okviru manifestacije posetioci su uživali uz kulturno-umetnički program nakon čega su usledile „Igre bez granica“ u kojima su učestvovali svi posetioci (deca iz drugih domova i institucija sistema socijalne zaštite, kao i osnovnih i srednjih škola, udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju, udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa smetnjama u razvoju, klubovi za odrasla i stara lica, drugari iz beogradskih osnovnih i srednjih škola i obdaništa, studenti FON-a, kao i predstavnici vojske Republike Srbije, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske Akademije, Vatrogasne brigade, Hitne pomoći, Zavoda za bolesti zavisnosti). U toku trajanja igara bez granica, najmlađi posetioci su uživali u kreativnim radionicama i igri „Lov na blago“.

Predstavnici javnih službi grada Beograda na manifestaciju su došli u svojim prepoznatljivim vozilima i automobilima te su, na taj način, široj javnosti predstavili svoj poziv i delatnost.

Ove godine manifestaciju su, svojim prisustvom, podržali i brojne ličnosti iz javnog života: Tamara Aleksić, Tanja Peternek, Vesna Mandić, Nada Macanković, Petar Benčina, Marko Mandić, Andrija Kuzmanović, Anja Alač, Gordan Kičić.

Događaju je prisusvovala rukovodilac Prihvatilišta za decu Danijela Stajković i glumica Tamara Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.