Obnova Slavije oko 1. maja 1

Rekonstrukcija kolovoza na Slaviji počeće oko 1. maja, najavljeno je na javnoj prezentaciji predviđenih radova u tom delu grada. Radovi će se odvijati u četiri faze a saobraćajnice se tokom rekonstrukcije neće potpuno zatvarati.

Za vreme obnove, kretanje će biti omogućeno samo putem dve rute – Bulevarom oslobođenja-Nemanjinom i Makenzijevom-Kralja Milana. Beogradska ulica na potezu Trg Slavija–NJegoševa biće jednosmerna u smeru ka NJegoševoj. Sve vreme izvođenja radova biće onemogućen prilaz Trgu Slavija iz Ulice Svetog Save i iz Deligradske.

Autobusi 31, 33 i 48 saobraćaće izmenjenim trasama, dok tramavaji neće saobraćati. Umesto tramvaja uvedene su linije 9N i 9L. Trolejbusi koji su do sada išli preko Slavije saobraćaće normalno.

Osim Slavije, rekonstruisaće se Bulevar oslobođenja i Ruzveltova ulica. Rekonstrukcija Ruzveltove ulice biće od Bulevara kralja Aleksandra do okretnice kod stadiona OFK Beograda. Radovi na ovoj trasi biće takođe u četiri faze, tako da će saobraćajnice biti sukcesivno zatvarane po deonicama, dok će rasksnice uvek biti slobodne. Javni gradski prevoz će raditi, ali izmenjenim trasama, u zavisnosti od trenutne faze radova.

Izvođač radova za ova tri saobraćajna čvorišta je MBA Ratko Mitrović, koji je izabran u martu. Rok za završetak svih planiranih radova je 180 dana od datuma početka radova, a njihova ugovorena vrednost je oko 1,94 milijarde dinara bez PDV-a.

Radovi u četiri faze

Ugovorom je predviđeno da prva faza traje svega 12 dana i tada će biti rekonstruisani samo bočni prelazi. Druga faza treba da traje 58, a treća 55 dana. Tokom druge i treće faze biće rekonstruisan Bulevar oslobođenja u oba pravca i pristup bočnim saobraćajnicama iz Slavije. Tokom četvrte faze biće rekonstruisan sam Trg Slavija. Nakon rekonstrukcije, stanice na Slaviji biće dislocirane, a pešački prelazi biće u njihovoj blizini.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari