"Odakle Šapiću novac za unajmljene batinaše": Opozicija osuđuje gradonačelnika Beograda zbog okupljanja maskiranih "čuvara" 1Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Kada su se vlasnici splavova okupili i prošetali do kuće gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića u znak protesta protiv novog poteza gradske vlasti koja je podelila rešenja za uklanjanje velikog broja plutajućih objekata sa beogradskih reka, tamo ih je dočekalo više od 50 maskiranih muškaraca sa kapuljačama na glavama.

Uz psovke i pretnje, nekolicina tih muškaraca popela se na haube i krovove automobila organizatora skupa i počupala kablove za ozvučenje, kako bi prekinuli okupljanje.

Policija, koja je obezbeđivala uredno prijavljeni skup, a koja je, prema rečima pravnika iz tima splavara, znala da će ih plaćeno privatno obezbeđenje dočekati ispred gradonačelnikove kuće, osim što nije reagovala na situaciju, ubeđivala je ljude na protestu u malo verovatnu stvar, da je posredi spontano okupljena grupa pristalica gradonačelnika, koja je htela da mu pruži podršku.

Među njima, od onih koji nisu bili pod maskama, vlasnici splavova prepoznali su i šefa kabineta gradonačelnika, pojedine lokalne SNS političare, ali i profesionalce koji za novac okupljaju „obezbeđenje“.

– To što gradonačelnika Šapića od građana čuvaju „batinaši“ sa kapuljačama nije normalno. To je pokazatelj kakva je SNS vlast i u šta pretvaraju naš grad. Ako tome dodate još da su među tim „batinašima“ šef njegovog kabineta, član Veća Andrić i jedan direktor JKP, postaje potpuno jasno da je SNS od Beograda napravila „Divlji zapad“, kaže za Danas predsednica beogradskog Odbora stranke Slobode i pravde Mila Popović, komentarišući događaje sa protesta vlasnika splavova.

Odbornica Ne davimo Beograd u Skupštini Beograda Natalija Stojmenović navodi da činjenica da maskirani ljudi čuvaju gradonačelnika „dosta govori o tome kakav je on a i ova vlast“.

– Oni godinama rade sa maskiranim, sumnjivim ljudima, potpisuju štetne ugovore a sve to na štetu građana. Nijedan problem nisu rešili niti će jer ne znaju. Zato imamo gradonačelnika koji nema rešenja i viziju kako ovaj grad treba da se razvija, pa mora da se krije i beži od građana, kaže Stojmenović za naš list.

Aleksandar Šapić do objavljivanja ovog teksta nije odgovorio na pitanja našeg lista.

 Pajić: Šapić – doktor za uništavanje Beograda

Vladimir Pajić, predsednik Beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana i odbornik u Skupštini Beograda, među ostalima je osudio dešavanja ispred Šapićeve kuće. „Ako želite da naučite kako da politički, ekonomski, kulturno i ekološki brzo i efikasno uništite grad, idite kod Šapića, on je jedino za to doktor nauka. Najnovija vest da je „Kentkart“, firma koja se bavi naplatom karata u GSP-u, najavila pokretanje postupka protiv Srbije zbog raskida ugovora, još jedna je lekcija u nizu kako bahato ponašanje ne može proći bez posledica“, rekao je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari