Odbornici Skupštine Beograda danas o metrou i planovima detaljne regulacije šinskih sistema 1Foto: Stefana Savić

Odbornici Skupštine Beograda razmatraće na današnjoj sednici Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.

Kako je najavljeno iz Skupštine grada, na dnevnom redu sednice su i predlozi planova detaljne regulacije dela naselja Cerak vinogradi na Čukarici i područja između privredne zone „Autoput“ i Aerodroma „Nikola Tesla“.

Pred odbornicima će se naći izmena i dopuna plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine u opštini Savski venac, kao i Plan detaljne regulacije za prostornu celinu uz ulicu Dunavski kej, Linijski park – Beograd i Ulicu Žorža Klemansoa u opštini Stari grad.

Odbornici će odlučivati i o ostvarivanju prava na finansiranje troškova postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja za parove sa jednim detetom kao i o izmenama odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kojem grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

Na dnevnom redu su i predlozi izmena odluka o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta, o postavljanju tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na teritoriji grada Beograda, a takođe i predlog o dodeli naziva ulice na Zvezdari po nekadašnjem jugoslovenskom bokseru Mati Parlovu.

Sednica će početi u 10 časova u zgradi Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari