Odbornička grupa "Ujedinjeni" podnela zahtev za formiranje antikorupcijske komisije za Grad Beograd 1Foto: Stefana Savić

Odbornička grupa „Ujedinjeni“ saopštila je danas da podržava predlog Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) za formiranje antikorupcijskog tela Grada Beograda, povodom čega je već podnet zahtev za dopunu dnevnog reda na temu formiranja antikorupcijske komisije, za sednicu skupštine Beograda koja će se održati 18. avgusta.

U saopštenju se navodi da je odbornička grupa „Ujedinjeni“ ovaj zahtev podnela pre dva dana.

„Predlogom se telo obrazuje kao skupštinska komisija koju moraju da čine lica koje predlažu odborničke grupe, s tim da većinu u komisiji moraju da čine predstavnici opozicionih odborničkih grupa. Lica koja ulaze u komisiju mogu biti i građani i nestranačke ličnosti u čiju nepristrasnost odbornička grupa koja to lice predlaže veruje“, dodaje se u saopštenju.

„Ujedinjeni“, koje čine Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sindikat „Sloga“, navode da podržavaju i formiranje stalne kancelarije sa pet članova, „ali samo ako ta lica budu izabrana glasovima opozicionih odbornika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari