Osam novih "Marica" zatvorima 1Foto: N1

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović danas je u Okružnom zatvoru u Beogradu uručio ključeve novih specijalnih vozila za prevoz lica lišenih slobode upravnicima osam ustanova iz sistema izvršenja.

Prvih sedam ovakvih vozila predato je ustanovama na korišćenje u martu ove godine, rekao je Stevović i dodao da će sa ovih, ukupno 15 novih specijalnih vozila, biti olakšan rad službe za obezbeđenje ali i uslovi u kojima se sprovode lica lišena slobode.

„Sva nova vozila zadovoljavaju kako nacionalne tako i međunarodne standare, najviše bezbednosne kriterijume ali, ovoga puta, pružaju i potpun komfor kako licima lišenim slobode tako i pripadnicima službe za obezbeđenje“, izjavio je Stevović, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Vozila su duža nego i jedno do sada i kompletno termoizolovana sa posebnom klimom i grejanjem i za pratioce i za lica lišena slobode.

Jedna od novina su i pojasevi na sedištima za lica lišena slobode, boca za kiseonik, kao i mogućnost video nadzora dela za lica sa memorijski snimanjem u delu za pratnju.

Sva nova vozila su ujedno „brendirana“ novim znakom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, navodi se u saopštenju.