Otvoren Belgrade winter magic na Savskoj promenadi 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je večeras manifestaciju „Belgrade winter magic” na Sava promenadi.

Mališani koji su večeras posetili ovu manifestaciju uživali su u pesmama Dečjeg hora RTS-a, klovnovima, klizalištu, Deda Mrazu i novogodišnjim paketićima.

– Kada vidite ovoliko nasmejane dece ne možete da ne budete srećni i zadovoljni. Ovo je još jedno klizalište koje se otvara u našem gradu, još jedan kutak za novogodišnje praznike i pozivam sve naše sugrađane i goste Beograda da posete i ovo mesto i da uživaju u lepoj atmosferi u Beogradu. Potrudili smo se da ovi novogodišnji praznici budu organizovaniji nego ikada, sa nikada većim brojem događaja, manifestacijama i aktivnostima koje mogu da zaokupe ljude. Otvoren je Tašmajdan, Trg Nikole Pašića, Trg bajki, imamo tri noći novogodišnjih koncerata za Novu godinu i očekujem rekordan broj posetilaca u Beogradu – rekao je Siniša Mali.

Odgovarajući na pitanje da li Beograd planira da podrži humanitarnu akciju gradova u Srbiji  za pomoć bolesnoj deci, Mali je odgovorio pozitivno.

– Mislim da je to sjajna akcija i Grad Beograd će svakako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Grad Beograd to i inače radi svakodnevno, a svakako ćemo deo prihoda od novogodišnjih praznika pokloniti Roditeljskoj kući za decu obolelu od raka „Zvončića”. Ja sam upoznao te ljude, oni rade sjajan posao a pomoći ćemo i udruženju „Debra” koja okuplja „decu leptire”. Deo prihoda će ići ovim udruženjima a sa druge strane nastavićemo da ulažemo u novogodišnje dočeke jer je to povezano, i koliko zaradimo toliko ćemo i moći da ulažemo u autobuse, vrtiće, humanitarne akcije. I ne samo to, već ćemo nastojati da svaka gradska manifestacija ili ona gde sam ja pokrovitelj deo svojih prihoda ubuduće tradicionalno izdvaja u humanitarne svrhe – rekao je Siniša Mali, istakavši da je najmanja suma koju će grad donirati biti dva miliona dinara.

Beograđani će od danas pa u naredna dva meseca, moći da posete ovu prazničnu manifestaciju i uživaju u Klizalištu, scenografiji zamka, dešavanjima na pozornici i mnogobrojnim drugim sadržajima koje nudi „Belgrade winter magic” na Savskoj promenadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari