Otvorena nova turistička sezona u Skadarliji (FOTO) 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

U Skadarliji je danas otvorena nova turistička sezona, 52. po redu. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da njeno otvaranje znači da se Beograd vraća normalnom životu.

On je na otvaranju podsetio da se od od 1969. godine kada je ova beogradska ulica rekonstruisana, svake godine u maju otvara Skadarlijska sezona.

-Njeno otvaranje je posebno značajno zato što je iza nas period pandemije kada smo bili u vanrednom stanju i kada se nije radilo a restorani bili zatvoreni, tako da njeno otvaranje znači da se Beograd vraća normalnom životu. Zato sam srećan i zadovoljan jer je najnormalnije da se prvo Skadarija vrati normalnom životu. Danas smo pokazali da će se Beograd, koji je najbolji u vakcinaciji i ima skoro 50 odsto vakcinisanih, veoma brzo vratiti onom životu na koji smo navikli, restorani raditi do 24 sata i da ćemo ponovo imati strane turiste i one koji posećuju naš grad – rekao je Vesić.

On je naveo i da je Skadarlija, pored Hrama Svetog save i Beogradske tvrđave jedno od najposećenijih mesta kada su u pitanju strani turisti.

-Posebno sam srećan jer smo sada Skadarliju uredili i sada je red da prvo mi uživamo a potom i naši gosti i da svi zajedno uživamo u Skadarliji. Zato je vreme za posebnu poruku za sve a to je da se Beograd vraća normalnom životu – istakao je Vesić, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

U programu otvaranja nove sezone u Skadarliji učestvovali su naši poznati glumci Milan Milosavljević, Vjera Mujović i drugi, a pesme o Beogradu pevala je Vesna Dimić. Zastavu Skadarlije podigao je glumac Stevan Piale, a uz skadarlijske orkestre učešće u programu su uzeli i članovi Umetničkog centra „Talija”. Tom prilikom duž Skadarske ulice organizovan je i eko bazar, gde su posetioci mogli da se snabdeju prirodnim i zanatskim proizvodima.

Direktor TOB-a Miodrag Popović je podsetio da Skadarlija nikada ne miruje.

-Za Beograd i njegov turizam je najvažnije da imamo što više gostiju, pre svega iz inostranstva koji čine čak 85 odsto gostiju. Beograd dobro prihoduje veoma dobro od njih što je dobro i za njegov prestiž i nadam se da će otvaranje  sezone u Skadarliji najaviti i uspešnu letnju sezonu i da ćemo se vrlo brzo ponovo vratiti dobrom gostoprimstvu gostima iz zemlje i inostranstva – rekao je Popović.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović je rekao da je ovo važan dan jer predstavlja vraćanje u normalan život.

– Opština Stari grad u nekoliko meseci intenzivno je radila na masovnoj imunizaciji sa lokalnim domom zdravlja i postigli smo rezultat da je skoro 70 odsto sugrađana starijih od 18 godina primilo prvu dozu, a preko 90 odsto starijih od 65 godina ih je takođe vakcinisano. Time pokazujemo da se ponovo vraćamo u život i apelujem na sve da pristupe vakcinaciji kako bi se što pre vratili u stanje pre pandemije – kazao je Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari