Parking servis raspisao tender za izgradnju podzemne garaže ispod platoa Sportskog centra "Pinki” u Zemunu 1Foto: wikipedia/ Nicolo

Beogradski Parking servis raspisao je tender za izgradnju podzemne garaže ispod platoa Sportskog centra „Pinki” u Zemunu, na površini od 5.407 kvadratnih metara, koji će imati jednu podzemnu etažu sa 150 parking mesta, saopštio je danas Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je na konferenciji za novinare s predstavnicima Parking servisa i Opštine Zemun da će Grad, s obzirom na to da je preuzeo upravljanje „Pinkijem”, moći da uloži novac u rekonstrukciju tog sportskog centra koji je jedan od najvažnijih u gradu.

Danas je tačno 17 godina otkako je Beograd poslednji put izgradio podzemnu garažu, jasno je da za to vreme ima mnogo više automobila na teritoriji grada, rekao je Vesić, podsetivši da je „Pinki” od prošle godine prešao u vlasništvo Grada.

Prema Vesićevim rečima, svake godine registruje se novih 50.000 automobila.

U situaciji smo da već imamo 1,7 automobila po porodici, što govori o potrebi da se grade javne garaže, rekao je Vesić i najavio da će u narednih nekoliko nedelja biti objavljen tender za izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici na Vračaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari