Penzioneri se pridržavaju mera Vlade 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Goran Stanković (Arhiva)

Mera Vlade Srbije kojim se od 10:00 zabranjuje kretanje građanima starijim od 65 godina, danas su se, sudeći po Knez Mihailovoj ulici, pijaci i terminusu gradskog prevoza Zeleni venac, oni striktno pridržavali.

Na polaznim terminusima prema Novom Beogradu, Zemunu, kao i linijama koje vode preko Sajma prema Banovu brdu i Vidikovcu, praktično nije bilo putnika, ali su zato na ulaznim vratima svih autobusa stajali kontrolori Bus plusa, njih pedesetak, koji su kontrolisali da u autobus uđe neko bez karte.

Na svakim ulaznim vratima autobusa stajao je najmanje po jedan kontrolor, negde i dvoje.

Prodavci na pijaci, na koju dolaze stanovnici raznih delova Beograda, rekli su da im je posle 9:00 prodaja potpuno stala, jer su im najbolji kupci – penzioneri, otišli.

Ista situacija je i u Knez Mihailovoj ulici, koja je gotovo potpuno prazna, a ni ispred apoteka ni u njima, kao ni u okolnim ulicama, više nema redova, kao ni na Zelenom vencu.

Na ulaznim vratima napisano je da nemaju sredstava za zaštitu – maski, dezinfekcionih sredstava i ostalog.

Vlasnica jedne apoteke rekla je novinaru FoNeta da je od preprodavca uzela masku i da je pre 15 dana naručila njih i drugo robu, ali ih do danas nije dobila, a nije joj javljeno ni kad će biti isporuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari