Počela izgradnja još jednog šoping centra 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, direktor „MPC Properties” Ingo Nisen i predstavnici kompanije „Atterbury Europe” svečano su danas položili kamen temeljac na mestu izgradnje novog šoping centra sa preko 43.000 kvadratnih metara prodajnog prostora na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve.

Ukupna površina objekta iznosiće 130.000 kvadratnih metara, a reč je o zajedničkoj investiciji ove dve kompanije, koje će u projekat uložiti više od 110 miliona evra.

Vesić je istakao da Grad Beograd pozdravlja svaku investiciju i naglasio da je veoma važno da se gradnja u Beogradu nastavlja.

– Prošle godine izdali smo građevinske dozvole za 1.024.000 kvadrata, do 30. septembra ove godine izdali smo dozvola za 750.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za skoro milion, što znači da će se i oni vrlo brzo pretvoriti u građevinske dozvole. Razvoj grada zavisi od toga koliko se u njemu gradi, a mislim da smo u poslednjih nekoliko godina pokazali da smo grad koji se ubrzano razvija. Zato mi je drago što kompanija poput „MPC Properties” nastavlja da investira u naš grad, što pokazuje da imaju dobra iskustva i sa poslom i sa Gradom Beogradom. Oni su do sada izgradili više od 500.000 kvadrata različitog šoping prostora, a ovaj objekat će imato 130.000 bruto kvadratnih metara i omogućiće da 350.000 ljudi koji žive u ovom delu grada, a koji do sada nisu imali ovakve objekte, zadovolje svoje potrebe – kazao je Vesić.

On je ponovio da je Grad Beograd otvoren za investiranje i podsetio da je glavni grad Srbije prvi u regionu koji je doneo odluku da svako ko investira više od 100 miliona evra ima pravo na posebnu pomoć od grada.

– Trudimo se da pomognemo svakom investitoru i želimo da svako ko želi da investira novac u naš grad to i učini. To se na kraju pokaže kroz nova radna mesta i razvoj grada i zato želim da ohrabrim i druge koji žele da investiraju u Beograd, da to i urade. Mi smo grad koji treba da se razvija i koji pokušava da poslednjih godina nadoknadi sve ono što je izgubljeno proteklih decenija. Potpuno sam siguran da danas postajemo politička, ekonomska i kulturna prestonica Balkana – kazao je Goran Vesić.

Direktor „MPC Properties” Ingo Nisen kazao je da je otvaranje novog šoping centra  planirano na proleće 2020. godine, a da će zahvaljujući ovoj investiciji, preko 150 najpoznatijih internacionalnih i regionalnih brendova ponuditi Beograđanima svoje proizvode i usluge.

– Kompanija „MPC Properties” je više od 16 godina prisutna na tržištu i postavlja najveće standarde gradnje i razvoja šoping i biznis destinacija. Analizirajući tržište i prateći svetske trendove, procenili smo da je idealan trenutak da na lokaciji gde ne postoji moderna šoping destinacija ponudimo kvalitetan, sadržajan i savremen ritejl koncept. U ovom šoping centru biće zastupljena zvučna internacionalna i regionalna imena, od modnih i sportskih brendova, preko bioskopa do supermarketa i bogatog gastronomskog izbora kafića i restorana. Posebno nam je zadovoljstvo da se danas, kada postavljamo kamen temeljac, možemo pohvaliti informacijom da je više od 60 odsto objekata izdato, što puno govori o atraktivnosti same lokacije. Moram da izrazim i zahvalnost Gradskoj upravi na još jednoj izuzetnoj saradnji i brzini dobijanja svih potrebnih dozvola, što će se, nadam se, nastaviti u budućnosti – izjavio je Ingo Nisen.

Prema najavama, pored lokacije, šoping centar biće prepoznatljiv i po inovativnom konceptu koji prati poslednje svetske trendove u ritejlu sa više otvorenih površina, puno prirodnog svetla i zelenila. Moderan dizajn objekta je idejno rešenje poznatog internacionalnog arhitektonskog biroa „Chapman Taylor” iz Dizeldorfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari