Počeli "Dani seniora na Zvezdari" 1Foto: Opština Zvezdara

Pod sloganom „Srebrne poruke“, manifestacija „Dani seniora na Zvezdari 2022“, svečano je otvorena danas u galeriji Biblioteke „Branko Miljković”.

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zvezdara, manifestacija se obeležava od 26. do 30. septembra.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da mu pričinjava zadovoljstvo da otvori manifestaciju koja je ove godine, sa svojim programom u korelaciji sa temom ovogodišnje manifestacije Dana evropske baštine „Čuvanje prošlosti za buduće generacije“.

„Manifestacija „Dani seniora na Zvezdari” se realizuje već 11. godinu zaredom i tokom proteklih 10 godina održano je oko 100 različitih kreativnih programa sa više od 300 saradnika-volontera, a manifestaciju je do sada posetilo više od 15.000 sugrađana sa Zvezdare i drugih beogradskih opština“, rekao je Jeremić i otvorio izložbu fotografija „Sećanje iz albuma naših baka i deka“ koja je jedan od programa ovogodišnjih Dana seniora na kojima su svi programi besplatni za posetioce.

Ovom prilikom uručene su nagrade najuspešnijim autorima istoimenog konkursa i to:

  1. mesto je osvojila je fotografija „Zajedno smo brži“ autorke Ivane Vasojević iz Čačka
  2.  mesto je osvojila fotografija „Radost na snegu“ autorke Ane Bokun iz Beograda
  3. mesto je osvojila fotografija „Ljubav“ autorke Aleksandre Milićević Kalašić iz Beograda

Posebu nagradu osvojila je fotografija „Ponosno sa sinom u naručju“ -Milovanović. Nagrada Opštine uručena je i kompaniji „Keprom” koja je obezbedila nagrade za najuspešnije autore.

U umetničkom programu nastupili su umetnica Nada Popov i učenici OMŠ „Vladimir Đorđević” sa svojim profesorom Miroslavom Bosancem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari