Pokret za preokret: Elektrane oštetile beogradske porodice za po 1.000 evra

Ostavite komentar


  1. Pozdravljam tekst, najverovatnije da su podaci tačni. Međutim toplane pljačkaju građane na još jedan način. Naplaćuju daljinsko grejanje cele godine da bi nas grejali od 15. oktobra do 15 aprila. Ali čim je spoljna temperatura viša od 15 stepeni oni ne šalju toplotnu energiju i to pravdaju nekom gradskom odlukom, dok se mi smrzavamo u stanovima. Da se štite građani i poštuje njihov novac ta odluka je trebala da sadrži i pravilo da građani plaćaju grejanje samo onaj dan kada toplane rade i šalju toplotnu energiju. Ovako to je prevara potrošača!

  2. Svaka cast ljudima koji su ovo istrazili i objavili! A sada svi pisaljke u ruke i da se trazi povracaj sredstava. Nek i slepi progledaju.

  3. Većina porodica na teritoriji grada Beograda NIJE priključena na toplovodnu mrežu JKP „Beogradske toplane“. Takve porodice svoje grejanje plaćaju UNAPRED. Retki su oni koji rizikuju da usred zime dokupljuju ugalj, drva itd. Izuzetak su porodice koje se graju na struju, svakog meseca plaća se potrošena el. energija., Prema tome, predložite da akontaciju grejanja platite unapred i mirna Bačka.
    Da vas podsetim, decenijama je grad Beograd na različite načine SUBVENCIONISAO cenu grejanja porodicama koje su priključene na toplovodnu mrežu. Sa ovom sramnom praksom prekinuto je na pritisak spolja. Tada niko nije podigao glas i rekao da je takva praksa, u najmanju ruku, nemoralna.
    Toplovodna mreža je izgrađena, za skupe pare, da bi vazduh u Beogradu, pored ostalog, bio čistiji.

    1. Poštovani, vaš komentar je pisan u duhu „da komšiji crkne krava“. Tvrdnja koju ste izneli pre svega nije tačna, ili se odnosi na period pre 2000-te. Tada je možda daljinsko grejanje bilo nešto povoljnije, ali je samo bilo nešto srazmerno je mizernim kućnim budžetima. Kvalitet je bio katastrofalan. Mnogi smo se dogrevali zato. Trenutno za daljinsko grejanje plaćam 130 000 dinara godišnje u 12 mesečnih „rata“. Grejna površina je 80kvm. Grejna sezona traje 180 dana. Sada mi recite, da li Vama ovaj iznos korelira sa realnošću. To su tri medijalne plate, a preko 2 prosečne. Obična pljačka građana.

      1. Stvar je jednostavna uvedite merace potrosnje kalorimetre i placate koliko ste potrosili. Ali nekome nije u interesu da se zna stvarna potrosnje.

  4. Ne bi se otimalo od gradjana ako bi se neko pojavio i utvrdio ovako nesto a da je jedini odgovoran direktor i da jedini mora da plati stetu gradjanima iz svog dzepa, svim ostecenima, ali prethodno bi se moralo tacno utvrditi na sudu da li je ovo istina.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.