Popović (SSP): Vlast nema plan šta da radi ako izgradnjom metroa uništi vodoizvorište Makiš 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da aktuelna vlast nema plan šta će da radi ako se radovima na Beogradskom metrou uništi vodoizvorište Makiš, na šta su, kako se navodi u saopštenju te stranke, upozorili „svi stručnjaci“.

Predsednica beogradskog odbora Mila Popović ocenila je u saopštenju da vlast uvek prvo napravi problem, pa tek kasnije razmišlja kako da ga reši.

„Danas (ministar finansija) Siniša Mali, (ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja) Tomislav Momirović i (zamenik gradonačelnika Beograda) Goran Vesić i njihov tim preduzimaju prvi korak ka uništavanju Makiškog vodoizvorišta. Najavljeno je potpisivanje ugovora za izgradnju infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa u Makiškom polju sa kineskom kompanijom ‘Pauerčajna'“, kazala je Popović.

Prema njenim rečima, Grad Beograd još uvek nije doneo odluku o usvajanju metro sistema, a vlast već potpisuje sporazume, uz ocenu da se na taj način Mali, Momirović i Vesić „smeju u lice Beograđanima i Skupštini grada“.

„Tako i potpusuju ugovor sa partnerom koji su sami oni izabrali, bez ikakvog postupka. Kineske građevinske firme bez tendera grade skoro sve velike infrastrukturne projekte u Srbiji, pošto se za iste zadužujemo kod kineskih banaka po uslovima lošijim od tržišnih, a neuporedivo lošijim od uslova zaduživanja kod evropskih finansijskih institucija“, istakla je Popović.

Ona je ocenila da je predloženi metro „jedan od najgorih projekata trenutne vlasti, zbog koga će zadužiti celu Srbiju, a neće služiti građanima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari