Potpisan ugovor Pizzarotti i Belgrade Waterfront

Radovi na izgradnji Kule Beograd počinju tokom decembra

Ostavite komentar


  1. Kad su užičani, svojevremeno, dobili dve visoke zgrade, odmah su ih proglasili kulama, a njihove stanare kulovima.

  2. Pošto Erste Bank već »projektno finansira« izgradnju dve zgrade od po 23 sprata u »Beogradu na vodi«; BW Vista i BW Parkview, ostali smo uskraćeni za informaciju, a ko će »projektno finansirati« izgradnju »Kule Beograd«. Verovatno, opet Erste Bank, pa malo reći i o »projektnom finansiranju« koje omogućava ta banka. Investitor, u našem slučaju »Beograd na vodi« je dužan da obezbedi najmanje 20% od ukupnih sredstava potrebnih za izgradnju objekta, pa se odmah postavlja pitanje, a odakle preduzeću »Beograd na vodi« ta sredstava. Pored toga postavlja se i pitanje, da li je i odkup zgrada Simpa, Iskre, Eurosalona i još više manjih objekata fizičkih i pravnih lica za potrebe »Beograda na vodi« plaćen kroz »projektno finansiranje« ili iz nekih drugih izvora. Naime, reč je od oko 45 miliona € koji su isplaćeni vlasnicima tih objekata, pa se sve više nosim mišlju, da su u tu svotu i Srbija i Beograd »dodali svoj deo«. Na kraju, projektno finansiranje, tačnije kreditiranje nije nikakva novost, to je samo zaštita kupca da ga investitor neće »prevariti«. Naravno ako bude kupaca, a ako ih ne bude, banka preuzima izgrađeno, jer je sigurno da pored ostalih garancija ima i hipoteku na izgrađenom objektu. A ako ne bude kupaca dobiće se još jedan »avetinjski« objekat kao što je to i objekat u Bloku 23 na Novom Beogradu, a preko puta »Štark arene“ koji ima helioport na krovu.

  3. Ужасни, ругобни монструм који својом величином од Старог града прави варошицу у свом подножју се гради! Најгора вест ове године. Тужан сам, безнадан, огорчен. Нагрђивање Београда добија замах.

  4. Dva apsolutna prlaznika,u vidu,,,investitora sređuju SRCE BEOGRADA.VALJADA DA SE VIŠE NEVIDI KOLIKO JE STAR I BASNOSLVNO,VREDAN ALI ĆE BITI,,JOŠ STARIJI,I,,LEPŠI,,S,NEKIM TAMO IDIOTIMA UZ ,DOPRINOSE,,KOJIIM,ZASLUŽENO,I,,PRIPADAJU,OD KADA SU SE,,PRIJATELJSKI DOGOVORIL,I,S ONIM ŠTO JE,,VREMENSKU KAPSU,PODNOŽJU,,VREMENSKI ,NAJGROZNIJU GRAĐEVINU,MIMO STRUČNJAKA,I VOLJE BEOGRAĐANA,UPOREDIO, S LIČNIM,USPEHOM NALIK ONOM AJFELOVIM,kOLIKO JOŠ,,PRATEĆIH,,,,FIRMI,,ĆE ,OSVANUTI,, DA,PRIPOMOGNU,,OSVTLJIVANJU,,,LIDEROVOG,,,PONOSA,,.PREKO SAVAMALE, ,,EKSPERTSKOG DELOVANJA ,,DR,ŠONETA,I KAMARDA MU FANTOMASKIH,,DO,LIDEROVOG,,,,VANVRAMENSKOG,PONOSA,. kO JE BAR MALO PROPUTOVAO PO NAJBLIŽIM BAR SUSEDNIM,DESTINACIJA VIDEO BI DA SE BAŠ NIGDE OVAK NERAZARA STARO JEZGRO,POSEBNO PRESTONICA.ULAŽE SE DA BI BAŠ TURISTI,IMALI ŠTA DA NAUČE O ISTRORIJI, A,NEKI TAMO IDIOTI,,MISLE DA ISTORIJU,,,PIŠU ,,EKSPERTI,, DOŠKOLOVAVANE SORTE,IZ KONCENTRIČNIH KRUGOVA,,REFRMATORA,IM,BLAŽENOGA,,NIJE,ČUDO DA IH TZA OVE NapreDno izvedena,,zalaganja,, svePOKRIVA,,LEX SPECIJALISOM,. I SVE OSTALE,,REFORME,,IMAJU ISTU,,ŠIFRU,.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.