Pozorište "Puž" obeležilo 40. rođendan 1Foto: Beoinfo

Dečije pozorište “Puž” juče je obeležilo četrdeset godina postojanja. Vršilac dužnosti sekretara za kulturu Ivona Jevtić izjvaila je da ova ustanova kulture ima velik značaj za Beograd jer je jedinstvena i čuvena i van njegovih granica.

– Jubilej obeležavamo, na prvom mestu, zahvaljujući entuzijazmu jednog čoveka, glumca, koji je svoj život posvetio deci. Ovo je istovremeno i jubilej Branka Kockice, koji je ostao duhom mlad upravo zbog svog rada s najmlađima. Mnogo je srećnih ljudi ovde, a kako je i sam Branko naveo u pozivnici za ovaj događaj: Svi smo raspevani i veseli, te veseli pozdrav od svih nas – istakla je Ivona Jevtić.
Ona je naznačila i ličnu vezanost za Branka Milićevića jer je pre tridesetak godina imala veliku čast da učestvuje u jednoj od epizoda programa za decu „Kocka, kocka, kockica”.

– Svi imamo lepa sećanja na detinjstvo upravo zahvaljujući toj dečjoj emisiji – navela je v.d. sekretara za kulturu.  

Pod nazivom „Raspevani jubilej”, muzički spektakl na sceni Pozorišta „Puž“ okupio je pedesetak učesnika, ali i mnogobrojnu mladu i stariju publiku.

Jubilej pozorištu „Puž“ čestitao je gradski menadžer Goran Vesić, koji se telegramom obratio direktoru pozorišta Branku Milićeviću:

„U ime Grada Beograda i svoje ime čestitam vam četrdeseti rođendan. Protekle četiri decenije pozorištance „Puž“ je postalo obavezni deo odrastanja beogradske dece čije ste detinjstvo učinili srećnijim. Pred vama su nove decenije i nova deca koja će u „Puž-u“ upoznati svet, odrastati, maštati i postati dobri ljudi. Ako je svet pozornica na kojoj svako igra svoju ulogu, kako je napisao Šekspir, tada je vaša uloga neprocenjiva jer učite decu da vole umetnost i pozorište. Želim vam puno uspeha i mnogo dece na vašim predstavama“, poručio je gradski menadžer Goran Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari