Predaju Vesiću 10.000 potpisa za očuvanje parkića na Banovom brdu 1Goran Vesić Foto: Beoinfo (arhiva)

Predstavnici inicijative Sačuvajmo naš parkić predaće 10.000 potpisa Goranu Vesiću u četvrtak, 23. jula ispred Skupštine grada. 

Nakon više incidenata i protesta građani su dobili obećanje od gradonačelnika Zorana Radojičića da će radovi na spornoj površini na Banovom brdu biti obustavljeni, ali i da će se u roku od 10 dana postići dogovor sa investitorom.

I pored obustave radova i nakon 20 dana građani nisu dobili odgovor, a na brojne pozive i preko 100 poslatih dopisa iz kabineta gradonačelnika niko ne odgovara, navodi se u saopštenju inicijative „Sačuvajmo naš parkić“ i UZUS-a.

U međuvremenu je zamenik gradonačelnika izašao sa zvaničnim saopštenjem da će park na Vračaru u ulici Tomaša Ježa ponovo dobiti status zelene površine i da neće biti gradnje.

„Apsolutno pozdravljamo navedeno rešenje i usvajanje odluke koju su tražili građani Vračara, kao model rešavanja navedenih sporova. Istovremeno tražimo rešavanje problema ‘Parkića na Banovom brdu’ po istom modelu. Investitoru se u slučaju da ima ispravne papire treba
ponuditi druga lokacija, a Parkić koji je jedina zelena površina ispod Požeške ulice treba da dobije status zelene površine. Takođe, podsećamo
da je na ustavno pravo građana na obaveštenost i tražimo zvanično obaveštenje o budućem statusu ‘Parkića na Banovom brdu’, kako je obećao Radojičić“, zaklučuje se u saopštenju.