Predviđena izgradnja novih vrtića 1

Savet za prava deteta Grada Beograda je na današnjoj sednici usvojio Akcioni plan razvoja i unapređenja predškolskog obrazovanja u prestonici do 2021, u okviru koga je predviđeno proširenje kapaciteta i izgradnja novih vrtića, kao i unapređenje kvaliteta nastave i rada sa decom.

– Usvojen je i plan rada za ovu godinu u okviru koga je predviđen dodatni broj aktivnosti u cilju unapređenja položaja i prava dece u našem gradu– rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

On je rekao da je za unapređenje kvaliteta nastave za predškolce, pored veće angažovanosti vaspitača, potrebno i veće uključenje roditelja, kao i u čitav proces uključivanja dece iz osetljivih grupa i socijalno ugroženih porodica.

– Nadamo se da će u naredne četiri godine u mnogome da se unapredi proces odrastanja i obrazovanja naših mališana u beogradskim vrtićima – istakao je Mali.

Direktorka Predškolske ustanove „Čukarica” Biljana Gajić je istakla da su prvi put u izradu akcionog plana bili uključeni i praktičari davanjem različitih sugestija. „Cilj je veće uvažavanje različitih potreba dece i porodice, kao i unapređenje kvaliteta i profesionalnih kompetencija samih zaposlenih“, ukazala je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari