Poslovodstvo JRB sastalo se juče sa gradonačelnikom Draganom Đilasom, kako bi utvrdili naknadu tom preduzeću za rušenje objekata na obali Save.


Na sastanku je dogovoreno da sindikati obustave dalje proteste, izjavio je predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije JRB Ilija Ivošević. „Dogovoreno da sindikati ne protestuju dok traju pregovori“, izjavio je on i dodao da su razgovori sa gradonačelnikom protekli u ‘pozitivnoj atmosferi’.

Ivošević je podsetio da su zaposleni tražili naknadu od najmanje 4,5 miliona evra.

Na pitanje da li će se pristati na kompromis i eventualnu manju cenu, Ivošević je rekao da je to pitanje za rukovodstvo koje je direktno uključeno u pregovore.

„Nastaviće se razgovori oko naknade štete i učiniti maksimalni napori da se zaštite interesi zaposlenih i investitora koji je angažovan na izgradnji mosta“, kazao je Ivošević. Rušenje objekata „Brodoremonta“ na novobeogradskoj obali, koji se nalaze u sastavu JRB, zakazano je poslednji put 18. januara, kako bi se nesmetano nastavila izgradnja mosta preko Ade Ciganlije.

Radnici su pre dva dana u znak protesta blokirali Savu sa tri broda i četiri barže.

Zaposleni smatraju da odgovornost za rušenje objekata snosi gradska uprava, koja je i ranije znala da će se most praviti preko Ade Ciganlije, a da nije preduzela ništa da se „Brodoremont“ izmesti na drugu lokaciju. Radnici tvrde da su svi objekti legalno izgrađeni.

U toku privatizacija

Preduzeće JRB je u procesu privatizacije i ugovor sa novim vlasnikom Zoranom Drakulićem o prodaji te firme je zaključen, a rok za uplatu prve rate kupoprodajne cene odložen je za 29. januar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari