Počinju pripremni radovi na rekonstrukciji i restauraciji beogradskog Pobednika

Ostavite komentar


  1. Sve živo prepravljaju i „rekonstruišu“ po ovom gradu ovi radikali-četnici. Ponašaju se potpuno po onom, „Država to sam ja“, „Posle mene potop“, „Ja sam iznad svih“. Posebno, po diktatu mafijaške kamarile, koja vlada zemljom, dolaze do izražaja razne arhitetkice i putarke „menadžerke“. A sve zarad toga da mogu da kažu kako nas oni uvode u EU a ne demokrate. Jadna EU sa ovakvima, koji su toliko gluposti i gadosti uradili za ovih sedam godina.

    Poštovanje Redakciji Danasa

  2. Stav je stručnjaka za Ivana Meštrovića iz Zagreba i Muzeja Ivana Meštrovića da je restauracije spomenika Zahvalnosti Francuskoj jako loše odrađeno i da su u više pogleda prekršeni osnovni savremeni principi konzervacije. Nažalost, Zavod nije ustanova koja danas može garantovati kvalitet posla i ovako važan posao morao je makar u konsultantskom delu biti poveren strancima. Konzerviranje spomenika danas podrazumeva laserski precizan rad i timove od nekoliko desetina ljudi, savremene mašine, a ne atelje nekog akademskog vajara sa četiri šegrta.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.