Stanisavljević: Produženo radno vreme dnevnih centara za lica bez krova nad glavom 1Nataša Stanisavljević Foto: Beoinfo

U saradnji sa Crvenim krstom produženo je radno vreme dnevnih centara za sat vremena i vikendom, saopšteno je danas iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

„Trenutno rade dva prihvatna centra, jedan je u Solunskoj broj 14 u Starom gradu i drugi na Voždovcu u Ulici Milorada Umljenovića 18. Zbog hladnog talasa i temperatura ispod nule omogućili smo produženo radno vreme dnevnih centara od 11 do 14 časova radnim danima i vikendom, kao i dodatne kapacitete. Korisnici u dnevnim centrima mogu da dobiju kuvani obrok, paket odeće i higijenska sredstva, a u Solunskoj ulici imaju i uslugu kupanja“, poručila je Nataša Stanisavljević.

Ona je izjavila da Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa Crvenim krstom Beograd od 2020. godine sprovodi uslugu dnevnih prihvatnih centara za lica bez krova nad glavom. U 2021. godini registrovano je 9.676 poseta dnevnim centrima, a 393 puta su lica bez krova nad glavom koristila uslugu kupanja.

„Zajedničkom saradnjom svih institucija sistema, ali i uz dobru volju naših sugrađana možemo pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija. Ovom prilikom bih zamolila sve Beograđane da ukoliko primete lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, o tome obaveste policiju, komunalnu miliciju ili centar za socijalni rad“, zaključila je Stanisavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari