Profesor Saobraćajnog fakulteta: Zašto se sasvim ispravan most rasklapa i odnosi?

Ostavite komentar


  1. „…Zašto se sasvim ispravan most rasklapa i odnosi?…“
    A zašto se sasvim ispravna glavna železnička stanica premešta? Sasvim funkcionalna ulica Hercegovačka ruši?
    Eto zašto.

    1. A zašto su uništeni predivni lovački tereni na sadašnjoj Slaviji?
      Zašto su zatvorene desetine rečnih tokova ispod sadašnjeg Beograda?
      Zašto su isušene desetine bara na sadašnjem Novom Beogradu? Još krajem sedamdesetih godina preko puta tadašnje Palate federacije bilo je jezero u kome su se pecali šarani preko 2 kg.
      Zašto se stvara nešto novo?

      1. Pretpostavljam da su hiljade Beogradjana svaki dan išli u lov na Slaviju, kupali se u barama na NBg i veslali po desetinama beogradskih reka
        Kao što hiljade njih koriste stari most za tramvajski i auto saobraćaj.
        Zašto onda da ne srušimo Glavnu železničku stanicu i Hotel Bristol pa da napravimo jos lepše i starije? Može i novije.

  2. Poštovani kolega Vujović, odluku da se Stari savski most ukloni doneo je Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i to u preizbornoj kampanji kada je rekao, da će Beograd na mestu Starog savskog mosta dobiti novi most. A sve to što Predsednik Republike obeća podređeni moraju da realizuju, pa koliko košta da košta, platiće to ovaj narod. Inače, opšte je poznato, da je Predsednik Republike pravnik kao i da se na pravnim fakultetima u Srbiji ne izučava saobraćaj pa zbog toga Predsedniku Republike nije poznato da je saobraćaj motornih vozila nestišljiv kao i šta će se desiti sa saobraćajem na ostalim mostovima dok se oko 3 godine na mestu starog mosta bude zidao novi most, nije mu poznato da mostovi imaju svoju propusnu moć (broj vozila u jedinici vremena), nije mu poznato da u svetu postoje twin mostovi, pa bi Stari savski mogao da prihvati pešačko-biciklistički saobraćaj, dok bi se neposredno pored njega izgradio novi most koji bi bio samo za saobraćaj motornih vozil i još mnogo toga, ali on misli da sve zna pa je zato i rekao; Na mestu Starog savskog mosta biće izgrađen novi most. Ko tvrdi suprotno neka mi izađe na crtu na bilo kojoj televiziji.

  3. Poštovani kolega Vujanić, odluku da se Stari savski most ukloni doneo je Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i to u preizbornoj kampanji kada je rekao, da će Beograd na mestu Starog savskog mosta dobiti novi most. A sve to što Predsednik Republike obeća podređeni moraju da realizuju, pa koliko košta da košta, platiće to ovaj narod. Inače, opšte je poznato, da je Predsednik Republike pravnik kao i da se na pravnim fakultetima u Srbiji ne izučava saobraćaj pa zbog toga Predsedniku Republike nije poznato da je saobraćaj motornih vozila nestišljiv kao i šta će se desiti sa saobraćajem na ostalim mostovima dok se oko 3 godine na mestu starog mosta bude zidao novi most, nije mu poznato da mostovi imaju svoju propusnu moć (broj vozila u jedinici vremena), nije mu poznato da u svetu postoje twin mostovi, pa bi Stari savski mogao da prihvati pešačko-biciklistički saobraćaj, dok bi se neposredno pored njega izgradio novi most koji bi bio samo za saobraćaj motornih vozil i još mnogo toga, ali on misli da sve zna pa je zato i rekao; Na mestu Starog savskog mosta biće izgrađen novi most. Ko tvrdi suprotno neka mi izađe na crtu na bilo kojoj televiziji.

  4. Bre g. profesore baš ste naivan čovek- a u suštini sam ubeđen da i sami odličnoi znate razlog preseljenja mosta. U pitanju je ne lova, nego kako Srbi vole da kažu LOVUDŽA koju će sebi u džep strpati Vesić, Vučić, Veselinović i verovatno još koji kriminalac i „graditelj“ iz okoline AV. Demontaža mosta -mukotrpan posao koji košta li košta. Rušenje postojećih stubova u plovnom delu reke Save takođe. Preseljenje na drugu lokaciju treba takođe platiti. Izgradnja stubova, ponovna montaža ajha-ha koliko para, koliko provizija i koliko zarada ide pomenutima! Oni bi za te pare mogli da naprave novi most bez kojekakvih peskupih kerefeka ali funkcionalan -gde god žele i još da im ostane para da tzv. „Švapski most“ koji nažalost nije nikada uspeo da ponese ime njegovog spasitelja učitelja Zarića, totalno obnove! Ali bi onda verovatno zarada pomenutih bila daleko manja. Prosto zar ne g. profesore? Tako se to radi u zemlji Srba- a ako ih ne skinemo sa vlasti na dolazećim izborim (naravno ako ih uopšte bude bilo) radiće se tako i dalje sve dok potpuno ne unište Srbiju. Samo jedno mi nije jasno- kada sve rasture, raskrčme, unište, pokradu ili opljačkaju, poklone ili za siću prodaju strancima pa im i narod koji već masovno beži iz njihove „napredne“ Srbije nestane, KO ĆE OD NJIH DA POBEGNE POSLEDNJI I DA UGASI SVETLO?

  5. E bas ne damo da ga rusite.Baz zbog toga sto smeta skorojevicima koji su kupili stanove u TORU POD VODOM KAKO BEOGRADJANI ZOVU TAJ DEO DO SAVE.IMA DA VAM DRNDAJU TRAMVAJI DA NE MOZETE DA SPAVATE

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.