Na najavljenom protestu vlasnika stanova u Beogradu na vodi okupili se samo novinari 1Foto: FoNet

Do planiranog protesta vlasnika stanova u Beogradu na vodi, koji je bio najavljen za večeras u 20 časova, ipak nije došlo, a kako „Danas“ saznaje, nije sigurno ko je medijima poslao informaciju o okupljanju koje nije ni bilo planirano.

Kako javlja novinar lista „Danas“, na zakazanoj lokaciji nije se pojavio niko od stanara, već samo nekoliko novinarskih ekipa i jedna policijska patrola.

Policijski službenik je istakao da nema informacija o najavljenom okupljanju.

Naš reporter je stupio u kontakt sa jednim od stanara ovog luksuznog naselja koji je istakao da je u pitanju bila „interna komunikacija putem viber grupe“, kao i da nije siguran ko je medijima dostavio informaciju da se ikakvo okupljanje planira.

Sagovornik je naveo da je u pomenutoj grupi, u kojoj se nalaze vlasnici stanova u okviru kompleksa Beograd na vodi, bilo više pritužbi u vezi sa izgradnjom i kvalitetom izvedenih radova na stambenoj zgradi BW ARCADIA i BW Aurora, ali ne i planova za javno izražavanje nezadovoljstva.

Ekipa Bete otišla je do ulaza stambene zgrade BW ARCADIA u Hercegovačkoj broj 21. jer je dobila informaciju da će tu biti održana skupština stanara.

Oko 30 stanara okupilo se u holu zgrade i tokom te skupštine popisalo sve kvarove i potpisalo interni dokument koji će poslati izvođaču radova, ali nisu hteli da ga objave.

Ekipi Bete obezbeđenje kompleksa i upravnik zgrade nisu dozvolili da uđe u stambenu zgradu BW ARCADIA.

Osoba koja je prisustvovala zatvorenom okupljanju i želela da ostane anonimna izjavila je da su se stanari na ranijem sastanku u 15 časova sa upravnicima zgrada danas dogovorili da ipak neće izaći na protest.

Iz nepotvrđenih izvora Beti je rečeno da su stanarima izvođači radova poručili da kvarove neće sanirati ukoliko o njima budu govorili javno i da će rešiti probleme popisane u internom dokumentu.

Podsećamo, vlasnici stanova u Beogradu na vodi najavili su protest za večeras u 20 časova.

Takođe oni su naveli pokretanje tužbe protiv nosioca projekta i građevinske kompanije, kao i svih podizvođača.

U pozivu na protest pisalo je da će on biti organizovan nakon sednice sazvane zbog rešavanja problema stambene zajednice, vezanih za izgradnju i kvalitet izvedenih radova na stambenim zgradama BW ARCADIA i BW Aurora.

Kao razlog protesta naveden je način na koji su izvedeni radovi, voda koja prodire u garaže, to što protivpožarni aparati ne rade, što su zakrčeni protivpožarni putevi i problemi sa fasadom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari