Prvi košarkaški teren u Sunčanom bregu 1

U Rakovici, u naselju Sunčanui breg, otvoren je danas prvi sportski – košarkaški teren, prenosi Gradski sekretarijat za informisanje.

Otvaranju su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, košarkaši Milan Gurović i Goran Grbović, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i košarkaški trener Božidar Maljković i državni sekretar i Ministarstvu unutrašnjih poslova i bivši predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković.

Vesić je istakao da je Sunčani breg godinama bio zapostavljen, ali i brojna druga periferna naselja u Beogradu, kao i da je izgradnja infrastrukture u tim delovima prestonice primer kako treba da se ponaša odgovorna gradska vlast.

„U saradnji sa Opštinom Rakovica smo za kratko vreme uradili put koji povezuje Sunčani breg sa Miljakovcem 3, uveden je javni prevoz, završen je jedan deo kanalizacije i počinje izgradnja druge faze. Danas konačno stanovnici ovog naselja mogu da kažu da imaju normalne uslove za život i da pripadaju Beogradu“, rekao je Vesić.

Maljković je izrazio zadovoljstvo jer danas prisustvuje otvaranju košarkaškog terena u perifernom delu prestonice.

„Uvek me raduje kada se otvara košarkaško igralište. Takve akcije povećavaju zdravlje nacije, manje je kriminala, a deca se bave sportom. Takođe pokazatelji o zdravlju omladine nisu sjajni. Većina mladih ima problema sa krivom kičmom“, rekao je Maljković i dodao da je deci potrebno dati sve, a onda od njih ponešto i tražiti.

Milan Gurović i Goran Grbović su odigrali revijalnu utakmicu sa ekipom mladih košarkaša sa Sunčanog brega.

U sklopu košarkaškog terena izgrađeno je i dečje igralište. (kraj) zč 20:13

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari