PSS i “Bitka za Košutnjak” prikupljali potpise protiv betoniranja u okolini Zvezdarske šume 1Foto: Pokret Slobodna Srbija

Pokret Slobodna Srbija zajedno sa „Bitkom za Košutnjak“ danas je prikupljao potpise zabrinutih građana Zvezdare protiv još jednog betoniranja, ovoga puta u neposrednoj okolini Zvezdarske šume.

Kako su za Danas naveli u Pokretu, prema Planu detaljne regulacije područja uz ulice Dimitrija Tucovića i Čingrijinu, u delu od Batutove ulice do kompleksa OŠ „Marija Bursać“, gradske opštine Zvezdara, planirano je drastično umetanje ulice autoputskog profila sa četiri trake kroz stambene četvrti, uz masivnu seču zelenog fonda.
– Plan treba da se usvoji na sledećoj sednici Skupštine grada Beograda i ovo je poslednji pokušaj, a posle stotina primedbi građana na javnom uvidu, koje su sve odbijene, da se spreči donošenje ovog štetočinskog plana. Ovo skupljanje potpisa nije peticija, već poslednja preostala zakonska mogućnost, da se izrazi volja građana o stopiranju još jedne uzurpacije Beograda – poručuju iz PSS.
Iz Pokreta kažu da je odziv građana bio veliki, te da će se potpisi prikupljati zaključno sa 24. avgustom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari